Naanpizza met pesto-roomkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Naanpizza met pesto-roomkaas

Naanpizza met pesto-roomkaas

met rundergehakt en rucolasalade

In dit recept gebruik je een naanbrood als bodem voor je pizza. Omdat het naanbrood al gaar is, hoeft het maar kort in de oven. Dat scheelt jou weer tijd!

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Naanbrood

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

20 gram

Roomkaas

20 gram

Pesto genovese

20 gram

Rucola

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

50 gram

Paprikareepjes

1 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

naar smaak

Extra vierge olijfolie

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)892 kcal
Energie (kJ)3732 kJ
Vetten47 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers11 g
Vezels5.4 g
Eiwitten46 g
Zout3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snipper de rode ui.
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Bak de rode ui, het rundergehakt en de paprikareepjes in 3 - 5 minuten gaar.
  • Bak het naanbrood 4 - 6 minuten.
Salade maken
2
  • Meng in een saladekom 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en extra vierge olijfolie, peper en zout naar smaak.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Meng de rucola met de tomaat door de dressing.

Tip: Wist je dat 20 gram rucola al meer ijzer, calcium en vitamine A bevat dan 100 gram van de meeste andere groenten?

Naanpizza afmaken
3
  • Meng in een kleine kom de roomkaas met de groene pesto (zie Tip).
  • Smeer de naanpizza's in met het roomkaas-pestomengsel.
  • Schep het rundergehakt en de groenten erop.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de pesto. De overige pesto is lekker als dressing door een salade de volgende dag, of op een boterham met kaas en tomatenplakjes voor lunch.

Serveren
4
  • Verdeel de pizza's over de borden.
  • Garneer de pizza met de Italiaanse kaas (zie Tip).
  • Verdeel de salade over de pizza.
  • Serveer met de overige salade.

Tip: Heb je wat extra tijd? Strooi de kaas over de pizza en zet deze nog 2 - 3 minuten in de oven!