Naanpizza met aubergine en mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Naanpizza met aubergine en mozzarella

Naanpizza met aubergine en mozzarella

met paprika en vers basilicum

Zin om twee keer zoveel pizza's te serveren? Snijd het naanbrood dan langs de zijkant open en beleg beide helften. Je hoeft de pizza's dan zelfs iets minder lang te bakken.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Gele paprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ bol(len)

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Passata

¼ zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 stuk(s)

Naanbrood

5 gram

Vers basilicum

½ stuk(s)

Tomaat

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)315 kcal
Energie (kJ)1316 kJ
Vetten23.3 g
waarvan verzadigd9.4 g
Koolhydraten13.8 g
waarvan suikers11.3 g
Vezels6.5 g
Eiwitten9.8 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Koekenpan
Vergiet
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Groenten snijden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden 
  • Snijd de aubergine in dunne plakken. 
  • Snijd de paprika in dunne reepjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Aubergine bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bestrooi de plakken aubergine met zout en bak ze 3 - 4 minuten per kant. 
  • Scheur ondertussen de mozzarella in grove stukken en laat uitlekken in een vergiet.
Pizza beleggen
3
  • Meng in een kom per persoon 1/4 pakje passata en de Italiaanse kruiden met de knoflook.
  • Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier en bestrijk elk naanbrood met 2 el van het passata-mengsel.
  • Beleg de naanbroden met de plakken aubergine, de paprika en de mozzarella. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de naanpizza 8 – 10 minuten in de oven. 
Salade maken en serveren
4
  • Snijd het basilicum in reepjes.
  • Snijd de tomaat in partjes.
  • Maak in een saladekom een dressing van de witte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie. Voeg de rucola, tomaat en helft van het basilicum toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de rest van het basilicum over de naanpizza.
  • Serveer de naanpizza samen met de salade.