Pittige risotto met bleekselderij en courgette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pittige risotto met bleekselderij en courgette

Pittige risotto met bleekselderij en courgette

met buffelmozzarella en basilicum

Heb je bleekselderij over? Probeer eens de typisch Amerikaanse snack ants on a log - selderijstengels met pindakaas en rozijntjes!

Labels:
Veggie
•Caloriebewust
•Familie
•Familie
Allergenen:
Selderij
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 spriet(en)

Bleekselder

(Bevat Selderij)

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Courgette

2.5 gram

Vers basilicum

75 gram

Risottorijst

½ bol(len)

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

300 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)600 kcal
Energie (kJ)2510 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers5.7 g
Vezels3.3 g
Eiwitten22 g
Zout4 g

Benodigdheden

•Wok of hapjespan
•Wok of hapjespan

Instructies

Couper les légumes
1

Émincez l’oignon rouge. Écrasez ou émincez l’ail. Coupez les tiges de céleri en deux dans le sens de la longueur, puis en dés. Épépinez et émincez le piment rouge.Taillez la courgette en dés de 2 cm. Détachez les feuilles de basilic des brins, conservez ces derniers et ciselez les feuilles. Préparez le bouillon et ajoutez-y les brins de basilic.

Faire revenir
2

Faites chauffer le beurre dans le wok ou la sauteuse et revenir l’oignon rouge, l’ail et le céleri 5 minutes à feu moyen-vif. Baissez le feu, ajoutez le piment rouge et le riz à risotto, puis faites cuire 1 minute en remuant. Retirez les brins de basilic du bouillon. Ajoutez 1/3 du bouillon. Laissez les grains de riz s’en imbiber lentement. Remuez régulièrement.

Tip: Bleekselderij zit bomvol vitamine A en C, en calcium. Lekker in risotto, soep of als snack met een dip. De rode pepers zijn momenteel wat heter. Voeg de rode peper daarom beetje bij beetje toe en proef het gerecht tussendoor.

Apprêter le risotto
3

Dès que les grains ont absorbé le bouillon, ajoutez-en à nouveau 1/3, puis laissez le risotto s'en imprégner lentement. Ajoutez la courgette et le reste de bouillon. Le risotto est cuit dès que les grains sont moelleux à l’extérieur, mais encore légèrement croquants à l’intérieur. Au total, comptez entre 20 et 25 minutes. Ajoutez éventuellement de l’eau si le risotto boit trop vite.

Tip: De hoeveelheid vocht die je nodig hebt om de risotto te garen, is sterk afhankelijk van de grootte van je pan. Proef daarom tussendoor en voeg indien nodig meer water of bouillon toe.

Déchirer la mozarelle
4

Pendant ce temps, déchirez la mozzarelle en petits morceaux.

Tip: De 2 kazen in dit recept voegen niet alleen eiwit, maar ook calcium toe. Samen met de ruim 300 g groente zorgt dat voor wel 50% van de ADH. Calcium is essentieel voor sterke botten en tanden.

Assaisonner
5

Retirez le wok ou la sauteuse du feu. Incorporez la mozzarelle et la moitié des feuilles de basilic au risotto. Salez et poivrez au besoin.

Servir
6

Servez le risotto sur les assiettes, puis garnissez avec le reste de feuilles de basilic et le fromage italien râpé.