Skip to main content
Garnalen met noedelsoep à la laksa en Thais basilicum

Garnalen met noedelsoep à la laksa en Thais basilicum

in kruidige kokosbouillon met vers citroengras en courgette

Laksa is een Maleisisch gerecht, maar populair in heel Zuidoost-Azië. Het bestaat uit noedels geserveerd in een currysaus of warme soep. De frisse aroma's maken dit gerecht helemaal af!

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Schaaldieren
Gluten
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

120 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

110 gram

Verse udonnoedels

(Bevat: Gluten, Tarwe)

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

½ bosje(s)

Lente-ui

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Courgette

25 gram

Sojascheuten

½ stuk(s)

Limoen

2.5 gram

Thais basilicum

½ stuk(s)

Vers citroengras

½ zakje(s)

Groene currykruiden

½ zakje(s)

Gedroogde laos

125 ml

Kokosmelk

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

150 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2483 kJ
Energie (kcal)593 kcal
Vetten30.8 g
waarvan verzadigd20.2 g
Koolhydraten49.4 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels8.5 g
Eiwitten28.8 g
Zout2.5 g
Potassium606 mg
Calcium91.4 mg
Iron1.9 mg

Benodigdheden

Dunschiller of kaasschaaf
Soeppan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf linten van de wortel.
  • Snijd de courgette in halve maantjes van 1/2 cm dik. Knik de citroengrasstengels op 3 plaatsen.
Bakken
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een soeppot op middelhoog vuur. Bak de mix van verse gember, knoflook en rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) met het witte gedeelte van de lente-ui, de courgette, het citroengras, de groene currykruiden en de laos 1 minuut.
  • Voeg de kokosmelk en de bouillon toe en breng aan de kook.
Garnalen toevoegen
3
  • Voeg de garnalen toe en kook de soep, afgedekt,  4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de noedels, de sojascheuten en de wortel toe en kook nog 1 - 2 minuten.
  • Verlaag het vuur en verwijder het citroengras uit de soep. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de limoen in 4 partjes. Snijd het Thais basilicum fijn.
  • Serveer de soep in kommen of diepe borden. Knijp 1 limoenpartje per persoon erover uit.
  • Garneer met het Thais basilicum en het groene gedeelte van de lente-ui. Serveer met de overige limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders