Knoflook recepten

Ben je op zoek naar recepten met knoflook? Bij HelloFresh vind je een grote variatie aan recepten. Laat je inspireren door de knoflook recepten en zet de meest smakelijke gerechten op tafel.

Bekijk de beste groente recepten van HelloFresh

Gekonfijte knoflook

Gekonfijte knoflook is een culinaire lekkernij die je delicatessenwinkels kunt kopen of eenvoudig zelf kunt maken. Al is voor het bereidingsproces wel wat geduld nodig. Het maken van gekonfijte knoflook kan zo'n 45 minuten duren tot wel enkele uren. Maar dan heb je ook wat! Gekonfijte knoflook bereid je door knoflookteentjes langzaam in olie te garen totdat ze zacht, zoet en boterachtig worden. Hierdoor wordt de scherpe smaak van rauwe knoflook milder en wordt de knoflook aromatischer. Gekonfijte knoflook is heerlijk om als spread, dip of saus op brood te smeren. Ook kun je het toevoegen aan stoofschotels, pastagerechten of pizza. Gekonfijte knoflook is ook uitermate geschikt als dressing voor in salades met bijvoorbeeld olijven en geroosterde paprika.

Knoflookolie maken

Knoflookolie kun je heel eenvoudig zelf maken. Hier zijn slechts twee ingrediënten voor nodig. Verrassend genoeg zijn dit knoflook en olie. Maar je kunt ook enkele gedroogde kruiden toevoegen om de olie extra smaak te geven zoals rozemarijn, tijm of chilivlokken. Knoflookolie kun je voor heel veel doeleinden gebruiken. Zo is het heerlijk om vlees of groenten erin te bakken. Ook is het uitstekend over een pasta of salade. Maar je kunt ook gewoon je brood erin dippen. Wat kun je eigenlijk niet met knoflookolie? Het maakt eigenlijk ieder gerecht lekkerder!

Veelgestelde vragen over recepten met knoflook

Wat te doen met heel veel knoflook?

Hier zijn enkele suggesties wat je kunt doen met heel veel knoflook. Je kunt knoflook inmaken in azijn of olie. Zo kum je de knoflook langer bewaren en een andere smaak geven. Ook kun je een hele knoflookbol roosteren in de oven. De knoflook krijgt daar een milde en zoete smaak van. Of wat dacht je van zelfgemaakte knoflookpoeder maken?

Waar kan je knoflook voor gebruiken?

Knoflook kun je op vele verschillende manieren in de keuken gebruiken. Het wordt veelal als smaakmaker of kruid gebruikt om het gerecht op smaak te brengen. Daarnaast worden talloze sauzen, dressings, dips, spreads, purees en boters van knoflook gemaakt. Tot slot kun je knoflook ook gebruiken om te fermenteren.

Hoe kan je het beste knoflook bakken?

De beste manier om knoflook te bakken is afhankelijk van iemands persoonlijke voorkeur. Maar een goede manier om knoflook te bakken is als volgt. Pel de knoflooktenen als eerste. Vervolgens snijd je de knoflooktenen fijn of in dunne plakjes. Tot slot verwarm je een pan met olie waarin je de knoflook in 1 à 2 minuten klaar bakt. Roer regelmatig en verhit de pan niet te veel, omdat knoflook snel kan verbranden.

Hoe voeg je knoflook toe?

Afhankelijk van de gewenste smaak en textuur kan knoflook op verschillende manieren aan gerechten worden toegevoegd. Een van de manieren is hakken of fijnstampen. Ook kun je een knoflook pletten met een mes of knoflookpers. In dunne plakjes snijden, is ook een manier om knoflook aan gerechten toe te voegen. Daarnaast is roosteren een optie. Tot slot kun je een hele knoflookteen meekoken in bijvoorbeeld een stoofschotel.
Recepten die je met liefde kookt!
Recepten die je met liefde kookt!
Recepten die je met liefde kookt!

Recepten die je met liefde kookt!

Ontvang elke week inspirerende recepten en alle verse ingrediënten

Krijg tot wel € 90,- korting
Krijg tot wel € 90 korting + cadeaus!

Inclusief gratis bezorging