Skip to main content
Pinksterontbijt met meergranenbeschuit, ei en gebakken ananas
Pinksterontbijt met meergranenbeschuit, ei en gebakken ananas

Pinksterontbijt met meergranenbeschuit, ei en gebakken ananas

Allergenen:
Ei
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Lupine
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ananas

2 stuk(s)

Ei

4 stuk(s)

Meergranenbeschuit

4 stuk(s)

Serranoham

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)299 kcal
Energie (kJ)1251 kJ
Vetten14 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten24 g
Vezels4 g
Eiwitten18 g

Instructies

Snijd de ananas in halve plakken.
1

Snijd de ananas in de lengte doormidden. Zet de ananas op het werkvlak neer en snijd van boven naar beneden de schil eraf met een scherp mes. Gebruik een halve ananas per twee personen. Snijd in 4 gelijke plakken, snijd deze doormidden en verwijder de harde kern.

2

Breng de eieren, afgedekt, aan de kook in een steelpan met deksel en kook in ongeveer 5 minuten zacht. Laat daarna schrikken onder koud water en pel het ei.

Bak de ananas.
3

Verhit een 1/3 deel roomboter per 2 personen in een koekenpan. Bak de ananas op middelhoog vuur in 5 - 7 minuten goudbruin. Keer halverwege om.

Besmeer de beschuiten met roomboter.
4

Besmeer ondertussen de meergranenbeschuit met de overige roomboter en beleg met de plakken Schwartzwalder Schinken. Snijd het gekookte ei in kwarten en garneer elke beschuit met twee partjes ei.

Serveer de beschuiten met ananas, eet smakelijk!
5

Serveer de beschuiten met de gebakken ananas ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Conchiglie uit de heksenketel

Conchiglie uit de heksenketel

met "bloed"saus van rode pesto en geitenkaas
Witte asperges met boerenachterham, gekookt ei en peterselie

Witte asperges met boerenachterham, gekookt ei en peterselie

Het witte goud op traditionele wijze bereid
Oosterse andijviecurry met honingpinda’s

Oosterse andijviecurry met honingpinda’s

Een romig gerecht met kokosmelk
Kokos-pindarijst met Chinese kool en omelet

Kokos-pindarijst met Chinese kool en omelet

Je vult de omelet niet alleen met Chinese kool maar ook met choisam
Salade met gerookte zalm, spruiten, ei en aardappelen

Salade met gerookte zalm, spruiten, ei en aardappelen

Met koudgerookte zalm en de eerste Hollandse spruiten van dit seizoen
Fettuccine met roomsaus en serranoham

Fettuccine met roomsaus en serranoham

Met champignons en citroen
Indonesische noedels met zelfgemaakte pindasaus en groenten

Indonesische noedels met zelfgemaakte pindasaus en groenten

Met een mix van snijbonen en tomaat
Nasi van parelgerst

Nasi van parelgerst

Met bakbanaan, komkommer en pindasaus
Zalmtortilla met verse tijm en broccoli

Zalmtortilla met verse tijm en broccoli

Een Spaanse omelet van ei en aardappelen
Knapperige kokoskip met currygroenten

Knapperige kokoskip met currygroenten

Met zilvervliesrijst
Gnocchi met serranoham, groene pesto en rucola

Gnocchi met serranoham, groene pesto en rucola

Kokossoep met udonnoedels en pinda’s

Kokossoep met udonnoedels en pinda’s

Aziatische soep met verschillende Oosterse smaakmakers
Witte asperges met achterham, gekookt ei en peterselie

Witte asperges met achterham, gekookt ei en peterselie

Het witte goud op traditionele wijze bereid
Belgische gehaktballetjes in paprika-tomatensaus

Belgische gehaktballetjes in paprika-tomatensaus

Met aardappelen en salade
Gewokte noedels met snijbonen, honingpinda’s en ei

Gewokte noedels met snijbonen, honingpinda’s en ei

Geserveerd met een zoetzure komkommersalade
Viskoekjes met noedels met peen en kurkuma

Viskoekjes met noedels met peen en kurkuma

Avec des carottes et du curcuma
Thaise noedels met omeletreepjes en zoete honingpinda's

Thaise noedels met omeletreepjes en zoete honingpinda's

Avec des haricots plats et de la coriandre
Warme salade van gravlax, aardappelen en snijbonen

Warme salade van gravlax, aardappelen en snijbonen

Met een honing-mosterd dressing
Traditionele shakshuka met ei en geitenkaas

Traditionele shakshuka met ei en geitenkaas

Faites voyager vos sens au Moyen-Orient
Rode curry met witlof, choisam en spiegelei

Rode curry met witlof, choisam en spiegelei

Een romige maaltijd met een pittige pasta van verse en gedroogde kruiden

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen