Skip to main content
Salade met serranoham en honing-geitenkaasbolletjes
Salade met serranoham en honing-geitenkaasbolletjes

Salade met serranoham en honing-geitenkaasbolletjes

met venkel, appelsien en parelcouscous

4.5
(88)

Serranoham wordt traditioneel op grote hoogtes gedroogd, en is daarom ook vernoemd naar het Spaanse woord voor gebergte: sierra.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Tarwe
Zwaveldioxide en sulfiet
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Venkel

75 gram

Parelcouscous

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja, Lupine)

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten: Selderij)

20 gram

Serranoham

8 ml

Balsamicocrème

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

1 stuk(s)

Handsinaasappel

20 gram

Veldsla

25 gram

Geitenkaasbolletjes met honing

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Suiker

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

200 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2344 kJ
Energie (kcal)560 kcal
Vetten14.7 g
waarvan verzadigd5.8 g
Koolhydraten79.2 g
waarvan suikers23.7 g
Vezels11.3 g
Eiwitten22.3 g
Zout1.9 g
Potassium170.3 mg
Calcium21.7 mg

Benodigdheden

Pan
Grote kom

Instructies

Parelcouscous koken
1
  • Bereid de bouillon in een pot voor de parelcouscous (zie Tip).
  • Kook de parelcouscous in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Wil je extra snel zijn? Gebruik dan een waterkoker!

Venkel pekelen
2
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in blokjes.
  • Meng in een grote kom de venkel met de witte balsamicoazijn, de suiker en een snuif zout (zie Tip).
  • Zet apart en schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken. 

Tip: Houd je niet van rauwe venkel? Kook deze dan eerst 10 minuten.

Appelsien snijden
3
  • Pel de appelsien en snijd het vruchtvlees in partjes. 
  • Ris de verse muntblaadjes van de takjes en snijd in reepjes.
  • Meng de venkel met de veldsla, parelcouscous, verse munt, appelsien en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat veldsla zeer rijk zijn aan ijzer en calcium? De 20 gram die je in deze salade eet, draagt daardoor al bij aan een gezonde inname van beide.

Serveren
4
  • Verdeel de salade over de borden en leg de serranoham en de geitenkaas erbovenop. 
  • Besprenkel met de balsamicocrème en extra vierge olijfolie naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders