Orzo met spinazie en cherrytomaten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met spinazie en cherrytomaten

Orzo met spinazie en cherrytomaten

met grana padano en pijnboompitten

Met dit gerecht nemen we je mee op reis naar Italië. De pastasoort orzo lijkt op rijst, maar heeft een veel kortere kooktijd dan bijvoorbeeld risottorijst. De cherrytomaten worden door het bakken lekker zoet. Je maakt dit gerecht af met grana padano; het jongere broertje van de bekende Parmezaanse kaas. Deze kaas heeft een kortere rijpingstijd en is daardoor iets zachter van smaak.

Labels:
Veggie
Caloriebewust
Eet mij eerst
Allergenen:
Gluten
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

85 gram

Orzo

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

10 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 tl

Paprikapoeder

150 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Geraspte grana padano

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2862 kJ
Energie (kcal)684 kcal
Vetten29 g
waarvan verzadigd13.8 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers10.7 g
Vezels10 g
Eiwitten27 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Snijplank
Dunschiller
Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Snijden
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten.

Orzo koken
2

Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot en de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog wordt.

Cherrytomaten bakken
3

Verhit ondertussen een wok of hapjespan op middelmatig vuur en rooster de pijnboompitten, zonder boter of olie, in 4 – 5 minuten goudbruin. Haal uit de pan. Smelt de overige roomboter in dezelfde pan en bak de cherrytomaten met het paprikapoeder 3 minuten op middelhoog vuur.

Spinazie bakken
4

Scheur de spinazie boven de pan in delen klein en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout en bak 3 minuten op middelhoog vuur.

Mengen
5

Voeg de helft van de grana padano toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Voeg de orzo toe aan de groenten en verhit nog 1 minuut.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden en garneer met de pijnboompitten en de overige grana padano.