Skip to main content
Pasta caprese met serranoham

Pasta caprese met serranoham

met rode pesto en pompoenpitten

4.3
(1,4K)

Nieuw ingrediënt in je box! Fiocchi Tricolore van Felicetti is een levendige pasta met drie kleuren, gemaakt van durumtarwe. Het voegt zowel visuele aantrekkingskracht als een rijke smaak toe aan elk gerecht.

Labels:
Famille
Nouvel ingrédient
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

40 gram

Rode pesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten)

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Pruimtomaat

20 gram

Serranoham

90 gram

Fiocchi tricolore

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja, Ei, Mosterd)

125 gram

Rode kerstomaten

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3730 kJ
Energie (kcal)891 kcal
Vetten46.3 g
waarvan verzadigd12.2 g
Koolhydraten78.9 g
waarvan suikers13.6 g
Vezels8.9 g
Eiwitten36.3 g
Zout1.9 g
Potassium561 mg
Calcium27.4 mg
Iron1.2 mg
Pan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot (zie Tip).
  • Kook de pasta 9 - 11 minuten.
  • Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen.

Tip: Gebruik eventueel een waterkoker om tijd te besparen.

Pompoenpitten poffen
2
  • Snijd de tomaat in blokjes en halveer de kerstomaten.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Scheur de serranoham en mozzarella in kleine stukken.
  • Verhit een pan zonder olie op hoog vuur. Rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en houd apart.
Pasta afmaken
3
  • Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de ui, rode pesto en alle tomaten 3 - 5 minuten.
  • Voeg de pasta toe en meng goed. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe als het geheel te droog lijkt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen het basilicum fijn.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden. Verdeel alles eroverheen.
  • Garneer met het basilicum en de geroosterde pompoenpitten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders