Pikante kokoscurry met bonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pikante kokoscurry met bonen

Pikante kokoscurry met bonen

met spinazie, tomaat en rijst

Wist je dat 200 gram spinazie meer calcium bevat dan een heel glas melk?

Labels:
Vegan
Allergenen:
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

1.5 cm

Verse gember

½ zakje(s)

Gele currykruiden

75 gram

Basmatirijst

90 ml

Kokosmelk

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

65 gram

Rode kerstomaten

½ pak(ken)

Gemengde bonen

50 gram

Spinazie

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

¼ stuk(s)

Rode peper

50 gram

Sperziebonen

Zelf toevoegen

50 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)767 kcal
Energie (kJ)3210 kJ
Vetten31.5 g
waarvan verzadigd18.6 g
Koolhydraten92.6 g
waarvan suikers13.2 g
Vezels15 g
Eiwitten21.4 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Hapjespan
Vergiet

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de rijst.
  • Bereid de bouillon.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze in 3 gelijke stukken.
  • Breng een bodempje water aan de kook in een andere pot met deksel en kook de sperziebonen 4 minuten. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Wist je dat dit gerecht meer dan de helft van de ADH vezels bevat? De voornaamste bron zijn de bonen, aangevuld door de 200 gram groente. Vezels zijn goed voor je darmflora, en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel. Daarnaast voel je je door veel vezels langer verzadigd.

Bakken
2
  • Snipper de ui. Rasp de gember fijn.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn (let op: pikant! Gebruik naar smaak).
  • Verhit een sauteerpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de gele currykruiden ongeveer 1 minuut, of tot het begint te geuren. Voeg 1/2 el zonnebloemolie per persoon toe en roer goed door.
  • Voeg de knoflook, ui, rode peper en gember toe en bak 2 minuten (zie Tip).

Tip: Verse gember kan scherp zijn. Houd daar je niet van? Gebruik dan de helft van de verse gember.

Rijst koken
3
  • Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Voeg de bouillon, kokosmelk en zoete Aziatische saus toe aan de sauteerpan. Roer goed door en laat 4 - 5 minuten sudderen, of tot de saus iets is ingedikt.
  • Halveer ondertussen de kerstomaten.
  • Laat de bonen uitlekken in een vergiet.
Serveren
4
  • Voeg de kerstomaten en de sperziebonen toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken, of tot de sperziebonen beetgaar zijn.
  • Voeg de bonen en de spinazie toe en laat nog 2 minuten koken. Breng flink op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de rijst over de borden en schep de curry eroverheen. Garneer met de gefrituurde uitjes.