Vegetarische pho met portobello
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische pho met portobello

Vegetarische pho met portobello

met rijstnoedels en verse kruiden

Authentieke Vietnamese pho heeft als basis een bouillon met complexe en lange bereiding. Met dit recept kun je gelukkig al binnen een uur van deze kruidige soep genieten.

Labels:
Vegan
Allergenen:
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Steranijs

0.24 tl

Gemalen kaneel

½ zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 ml

Sojasaus

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

¼ stuk(s)

Rode peper

¼ stuk(s)

Limoen

80 gram

Portobello

½ stuk(s)

Ui

70 gram

Brede rijstnoedels

5 gram

Munt, koriander en Thais basilicum

10 gram

Ongezouten pinda's

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

¾ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)515 kcal
Energie (kJ)2156 kJ
Vetten20 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers8 g
Vezels5.2 g
Eiwitten8 g
Zout6 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Soeppan of grote pan met deksel
Koekenpan met deksel

Instructies

Préparer
1

Portez 650 ml d’eau par personne à ébullition dans la casserole. Émiettez 2/3 du bouillon de légumes par personne au-dessus de la casserole. Écrasez ou émincez l'ail. Râpez le gingembre à l'aide de la râpe fine.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van het bouillonblokje en/of laat de sojasaus eventueel achterwege.

Préparer le bouillon
2

À sec, faites chauffer la marmite à soupe ou grande casserole à feu moyen. Ajoutez-y l’anis étoilé et 1/4 cc de cannelle par personne, puis faites chauffer jusqu’à ce que les parfums se libèrent. Ajoutez 1 cs d’huile de tournesol par personne, le gingembre et l’ail, puis faites revenir le tout 1 minute. Ajoutez le bouillon, la sauce vietnamienne et la moitié de la sauce soja. Portez le bouillon à ébullition avec les herbes et laissez mijoter 25 minutes.

Couper
3

Coupez le poivron rouge pointu en fines rondelles. Épépinez le piment rouge et coupez-le en fines rondelles. Taillez le citron vert en quartiers. Réservez les légumes, le piment rouge et le citron vert dans des bols séparés pour en garnir le pho plus tard.

Cuire le portobello
4

Coupez le portobello en lamelles. Émincez l’oignon. Faites chauffer 1 cs d'huile de tournesol à feu moyen-vif dans la poêle. Faites-y revenir l’oignon 1 minute. Ajoutez le portobello et faites-le cuire 7 minute. Arrosez le tout de 1 cc de vinaigre de vin blanc par personne. Couvrez et réchauffez à feu doux encore 5 minutes.

Tip: Wist je dat er in portobello's veel vitamine B2 zit? Dit zorgt ervoor dat je energie op peil blijft en helpt ontstekingen te voorkomen.

Cuire les nouilles
5

Retirez l’anis étoilé de la marmite. Ajoutez les nouilles de riz et faites-les cuire 4 à 6 minutes à feu doux. Pendant ce temps, ciselez finement les herbes fraîches. Ajoutez enfin le portobello et l’oignon, puis mélangez bien.

Tip: Let op, als je de noedels te lang mee kookt nemen ze al het vocht op.

Servir
6

Servez le pho dans des bols profonds. À votre goût, garnissez-le du reste de la sauce soja, du poivron, de l'oignon nouveau, du piment rouge, du jus de citron vert, des herbes fraîches et cacahuètes.

Tip: Let op: de rode peper is pittig. Voeg voorzichtig toe aan de soep en proef eerst voordat je meer toevoegt.