
Penne met warmgerookte zalm
in romige prei-spinaziesaus met dille en citroen
Stroeve tanden van de spinazie? Dat ga je tegen door er calciumrijke ingrediënten bij te eten - zoals de room en kaas in dit gerecht.
Allergenen:
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
•Vis
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Bereidingstijd20 minuten
Oventijd15 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
½ stuk(s)
Prei
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
90 gram
Penne
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)
75 ml
Culinaire room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 gram
Spinazie
75 gram
Warmgerookte zalmsnippers
(Bevat Vis)
15 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Citroen
2.5 gram
Verse dille
(Kan bevatten Selderij)
Zelf toevoegen
¼ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Pan met deksel
•Hapjespan met deksel
Instructies

1
- Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de penne.
- Halveer de prei in de lengte en snijd in halve dunne ringen.
- Snipper de ui.
- Pers de knoflook of snijd fijn.

2
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel op hoog vuur.
- Bak de knoflook, ui en prei 4 - 5 minuten. Blijf goed roeren.
- Kook de penne 10 - 13 minuten in de pot met deksel.

3
- Voeg de culinaire room toe aan de prei en verbrokkel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Dek af en laat 8 - 10 minuten stoven.
- Voeg op het laatste moment handje voor handje de spinazie toe en roer door tot het geslonken is.
- Meng de zalmsnippers en de helft van de kaas erdoor en verhit de saus opnieuw.
- Snijd de citroen in partjes en knijp 1/4 citroen per persoon uit in de saus. Breng flink op smaak met peper en zout.

4
- Snijd de dille fijn.
- Verdeel de pasta over de borden en schep de prei-spinaziesaus met zalm erover.
- Garneer met de dille, de overige kaas en de overige citroenpartjes.