HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPenne Met Warmgerookte Zalm
topBanner
Penne met warmgerookte zalm

Penne met warmgerookte zalm

in romige prei-spinaziesaus met dille en citroen

Lees meer

Al dente tip! Kook ruim water en zorg dat het goed aan de kook is - dan blijft het koken wanneer je de pasta toevoegt en kun je nauwkeuriger timen.

Labels:Lekker snel
Allergenen:TarweGlutenMelk (inclusief lactose)Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

180 gram

Penne

(BevatTarwe, GlutenKan bevattenSoja)

150 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

150 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

150 gram

Zalmsnippers

(BevatVis)

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Citroen

5 gram

Verse dille

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3619 kJ
Energie (kcal)865 kcal
Energie (kJ)3619 kJ
Energie (kcal)865 kcal
Vetten41.0 g
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten79 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers14.0 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels7.01 g
Vezels7.01 g
Eiwitten41 g
Eiwitten41 g
Zout2.0 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne.
  • Halveer de prei in de lengte in snijd in halve dunne ringen.
  • Snipper de ui.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur.
  • Bak de knoflook, ui en prei 4 - 5 minuten aan op hoog vuur. Blijf goed roeren.
  • Kook de penne 10 - 13 minuten in de pan met deksel (zie Tip).
3
  • Voeg de kookroom toe aan de prei en verbrokkel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Dek af en laat 8 - 10 minuten stoven.
  • Voeg op het laatste moment hand voor hand de spinazie toe en roer door totdat hij geslonken is.
  • Meng de zalmsnippers en de helft van de Italiaanse kaas erdoor en verhit de saus opnieuw.
  • Snijd de citroen in partjes en knijp per persoon 1/4 citroen uit in de saus. Breng flink op smaak met peper en zout.
4
  • Snijd de dille fijn.
  • Verdeel de pasta over de borden en schep de prei-spinaziesaus met zalm erover.
  • Garneer met de dille, de overige Italiaanse kaas en de citroenpartjes.