Penne met warmgerookte zalm
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Penne met warmgerookte zalm

Penne met warmgerookte zalm

in romige prei-spinaziesaus met dille en citroen

Al dente tip! Kook ruim water en zorg dat het goed aan de kook is - dan blijft het koken wanneer je de pasta toevoegt en kun je nauwkeuriger timen.

Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

75 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

75 gram

Spinazie

75 gram

Warmgerookte zalmsnippers

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

½ stuk(s)

Citroen

2.5 gram

Verse dille

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)865 kcal
Energie (kJ)3619 kJ
Vetten41 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers14 g
Vezels7 g
Eiwitten41 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne.
  • Halveer de prei in de lengte in snijd in halve dunne ringen.
  • Snipper de ui.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Prei bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur.
  • Bak de knoflook, ui en prei 4 - 5 minuten aan op hoog vuur. Blijf goed roeren.
  • Kook de penne 10 - 13 minuten in de pan met deksel (zie Tip).
Saus afmaken
3
  • Voeg de kookroom toe aan de prei en verbrokkel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Dek af en laat 8 - 10 minuten stoven.
  • Voeg op het laatste moment hand voor hand de spinazie toe en roer door totdat hij geslonken is.
  • Meng de zalmsnippers en de helft van de Italiaanse kaas erdoor en verhit de saus opnieuw.
  • Snijd de citroen in partjes en knijp per persoon 1/4 citroen uit in de saus. Breng flink op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de dille fijn.
  • Verdeel de pasta over de borden en schep de prei-spinaziesaus met zalm erover.
  • Garneer met de dille, de overige Italiaanse kaas en de citroenpartjes.