
Penne met romige geitenkaassaus
met prei, champignons en amandelen
Wist je dat verse geitenkaas niet alleen een goed specerij is, maar ook een perfect zoutarmer alternatief voor harde kazen zoals Goudse of parmezaanse kaas?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
90 gram
Penne
(Bevat Tarwe, Gluten Kan bevatten Soja)
½ stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Champignonmix
(Kan bevatten Selderij)
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
100 ml
Culinaire room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
10 gram
Gezouten amandelen
(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
25 gram
Geraspte belegen geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
½ tl
Mosterd
½ el
Olijfolie
¼ stuk(s)
Paddenstoelenbouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Voedingswaarden
Benodigdheden
Instructies
- Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de pasta.
- Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pot met water.
- Kook de penne, afgedekt, 9 - 11 minuten (zie Tip).
- Giet af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.
- Pers de knoflook of snijd fijn.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur.
- Bak de groentemix samen met de knoflook en Italiaanse kruiden 3 - 5 minuten al roerennd.
- Hak ondertussen de amandelen grof.
Weetje: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.
- Voeg de culinaire room, zachte geitenkaas en mosterd toe aan de pan met groenten.
- Meng alles goed en voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe aan de saus.
- Verhit de saus nog 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de pasta toe aan de sauteerpan en meng goed.
- Verdeel de pasta over diepe borden.
- Garneer met de geraspte geitenkaas en amandelstukjes.