Je brengt dit gerecht op smaak met Siciliaanse kruiden. Deze mix bestaat onder andere uit tomaat, ui, paprika, basilicum en oregano.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
180 gram
Penne
(BevatTarwe, GlutenKan bevattenSoja)1 stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Wortel
1 zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
1 stuk(s)
Knoflookteen
1
Tomatenpuree
1 pak(ken)
Tomatenblokjes met basilicum
80 gram
Rode pesto
(BevatCashewnoten, Noten, Melk (inclusief lactose)Kan bevattenGluten, Pinda's, Noten)40 gram
Grana padano-vlokken
(BevatMelk (inclusief lactose), Eieren)10 gram
Vers basilicum
(Kan bevattenSelderij)2 el
Olijfolie
200 ml
Groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de pasta. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de courgette en wortel in halve maantjes. Meng in een kom de ui, courgette en wortel met de Siciliaanse kruiden, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.
Verspreid de groenten over een bakplaat met bakpapier en rooster 12 - 15 minuten in de oven. Kook de penne 10 - 12 minuten. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het basilicum in reepjes.
Tip: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de tomatenpuree 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes en 2 el pastawater per persoon toe.
Bereid de bouillon. Voeg de bouillon toe aan de saus en roer goed door. Verlaag het vuur en laat de saus 5 - 6 minuten inkoken. Roer de rode pesto, geroosterde groenten en penne door de saus (zie Tip).
Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 50 ml bouillon per persoon en vul aan met 50 ml kokend water per persoon.
Verdeel de pasta met saus over de borden. Garneer met de kaasvlokken en het basilicum.