Deze eenpanspasta is niet alleen heel smaakvol, hij staat ook nog eens zo op tafel. Zoals de naam van het recept al zegt, heb je maar één pan nodig, waardoor je weinig afwas hebt. Wij hebben de gehaktballetjes alvast voor je gemaakt en gekruid met Italiaanse kruiden. Zo heb jij meer tijd om van dit lekkere gerecht te genieten!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
⅓ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Rode paprika
3 stuk(s)
Italiaans gekruide half-om-half gehaktballen
½ stuk(s)
Tomatenblokjes
75 gram
Casarecce
(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Mosterd, Eieren, Lupine)
25 gram
Kruidenroomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Geraspte grana padano
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
250 ml
Runderbouillonblokje
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette en rode paprika in kleine blokjes.
Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Halveer de gehaktballen en bak ze 3 - 4 minuten. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Haal de gehaktballen uit de pan en bewaar apart.
Bak de ui, knoflook en rode paprika 2 - 3 minuten in de soeppan. Voeg de tomatenblokjes en de runderbouillon toe aan de soeppan en breng aan de kook.
Weeg de casarecce af, voeg samen met de courgette toe aan de soeppan en kook in de saus, afgedekt, 5 - 6 minuten. Voeg eventueel nog bouillon toe als de saus te droog wordt.
Voeg de kruidenroomkaas, de helft van de geraspte grana padano en de gehaktballen toe. Roer goed door en laat het geheel nog 3 - 4 minuten zachtjes koken zonder deksel. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Serveer de pasta in diepe borden en garneer met de overige geraspte grana padano.