Snelle eenpanspasta met gehaktballen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle eenpanspasta met gehaktballen

Snelle eenpanspasta met gehaktballen

met courgette en romige tomatensaus

Deze eenpanspasta is niet alleen heel smaakvol, hij staat ook nog eens zo op tafel. Zoals de naam van het recept al zegt, heb je maar één pan nodig, waardoor je weinig afwas hebt. Wij hebben de gehaktballetjes alvast voor je gemaakt en gekruid met Italiaanse kruiden. Zo heb jij meer tijd om van dit lekkere gerecht te genieten!

Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Rode paprika

3 stuk(s)

Italiaans gekruide half-om-half gehaktballen

½ stuk(s)

Tomatenblokjes

75 gram

Casarecce

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Mosterd, Eieren, Lupine)

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte grana padano

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

250 ml

Runderbouillonblokje

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3778 kJ
Energie (kcal)903 kcal
Vetten42 g
waarvan verzadigd18.6 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers22 g
Vezels8 g
Eiwitten47 g
Zout4.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel

Instructies

Snijden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette en rode paprika in kleine blokjes.

Bakken
2

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Halveer de gehaktballen en bak ze 3 - 4 minuten. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Haal de gehaktballen uit de pan en bewaar apart.

Saus bereiden
3

Bak de ui, knoflook en rode paprika 2 - 3 minuten in de soeppan. Voeg de tomatenblokjes en de runderbouillon toe aan de soeppan en breng aan de kook.

Pasta koken
4

Weeg de casarecce af, voeg samen met de courgette toe aan de soeppan en kook in de saus, afgedekt, 5 - 6 minuten. Voeg eventueel nog bouillon toe als de saus te droog wordt.

Mengen en koken
5

Voeg de kruidenroomkaas, de helft van de geraspte grana padano en de gehaktballen toe. Roer goed door en laat het geheel nog 3 - 4 minuten zachtjes koken zonder deksel. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de pasta in diepe borden en garneer met de overige geraspte grana padano.