USP: Patatas bravas misschien wel meest bekende tapas gerecht dat er is. Combineren met geroosterde Turkse groene pepers met ruim zout. De bereidingswijze van deze pepers is afgeleid van pimentos de padron, een ander bekend tapas gerecht. De Turkse groene pepers zijn niet zo pittig als je zou verwachten van een peper, ze zijn veel milder van smaak, vergelijkbaar met paprika's.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Aardappelen
0.99 tl
Paprikapoeder
200 gram
Turkse groene peper
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Rode peper
2.5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten: Selderij)
50 gram
Passata
2 stuk(s)
Ei
25 gram
Geraspte belegen geitenkaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
20 gram
Aioli
[Plantaardige] melk
2 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 - 2 cm. Meng in een kom de aardappelen met 3/4 el olijfolie per persoon en het paprikapoeder en breng op smaak met peper en zout. Verhit een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelen 25 - 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om (*tip).
Leg de Turkse groene pepers op een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met ruim zout (tip 1ster). Zet de bakplaat met pepers in de oven en bak 10 - 15 minuten, of totdat ze donker beginnen te worden. Schep halverwege de baktijd om zodat ze niet verbranden.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Hak de bladpeterselie grof.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een sauspan op middelhoog vuur. Bak de rode peper en knoflook 1 - 2 minuten. Verlaag het vuur, schenk de tomatenpassata erbij en laat 5 minuten zachtjes doorkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel water toe voor een iets dunner saus.
Kluts ondertussen in een kom de eieren met een scheutje melk en de geraspte belegen geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en schenk het omeletmengsel in de koekenpan. Bak de omelet in ongeveer 5 - 8 minuten gaar, vouw vervolgens voorzichtig dubbel. Bak nog langer wanneer je de omelet meer aangebakken wilt.
Verdeel de Turkse zoute pepers en de geitenkaasomelet over de borden. Serveer met de patatas bravas, de pittige tomatensaus en een flinke lepel aïoli en garneer met de bladpeterselie.