Pasta pesto met courgette en mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta pesto met courgette en mozzarella

Pasta pesto met courgette en mozzarella

met rucola en peterselie

Conchiglie - verrassender dan zijn betekenis, spreek je dit Italiaanse woord voor schelpje uit als: con-keel-yay!

Labels:
Familie
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅔ stuk(s)

Courgette

10 gram

Verse krulpeterselie

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Conchiglie

40 gram

Pesto genovese

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

½ el

Rodewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)917 kcal
Energie (kJ)3837 kJ
Vetten54 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers7 g
Vezels3.8 g
Eiwitten29 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de conchiglie.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de peterselie fijn.
  • Snijd de courgette in plakken van 1 cm dik. Scheur de mozzarella in grove stukken.

Tip: Courgette behoort tot de vruchtgroenten zoals komkommer, pompoen en tomaat. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Conchiglie koken
2
  • Kook de conchiglie, afgedekt, 14 - 16 minuten in de pan met deksel (zie Tip). Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Meng in een kom de pesto met de peterselie en per persoon: 1/2 el rodewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met ruim peper en zout.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik slechts 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Pasta afmaken
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de courgette 2 minuten per kant op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal daarna uit de pan en wikkel in aluminiumfolie.
  • Verhit opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en fruit de ui en knoflook 2 – 3 minuten op middelhoog vuur.
  • Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de koekenpan, voeg de conchiglie en pesto toe en meng goed.
  • Scheur het grootste deel van de rucola grof boven de pan, zet het vuur uit en schep goed om.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden en leg de courgette ernaast.
  • Verdeel de mozzarella over de conchiglie en garneer met de overige rucola.