topBanner
Pasta pesto met courgette en buffelmozzarella

Pasta pesto met courgette en buffelmozzarella

met rucola en krulpeterselie

Lees meer

Conchiglie wordt geprezen om zijn vorm - de pastaschelpjes vullen zich perfect met de saus en leveren zo smaakvolle hapjes op!

Labels:FamilieLekker snelVeggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Courgette

15 gram

Verse krulpeterselie

1 stuk(s)

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

180 gram

Conchiglie

(BevatGlutenbevattende granen)

80 gram

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

40 gram

Rucola

1 el

Rodewijnazijn

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3962 kJ
Energie (kcal)947 kcal
Vetten56.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels7 g
Eiwitten29 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Aluminiumfolie
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de conchiglie. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in dikke plakken van 1 cm dik. Snijd de krulpeterselie fijn. Scheur de buffelmozzarella in grove stukken.

2

Kook de conchiglie, afgedekt, 14 - 16 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Meng in een kom de pesto met de peterselie en per persoon: 1/2 el rodewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng ruim op smaak met peper en zout.

4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de courgette 2 minuten per kant op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal daarna uit de pan en wikkel in aluminiumfolie.

5

Verhit weer 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en fruit de ui en knoflook 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de koekenpan en voeg de conchiglie en pesto toe en meng goed. Scheur het grootste deel van de rucola grof boven de pan, zet het vuur uit en schep goed om.

6

Verdeel de pasta over de borden en leg de courgette ernaast. Verdeel de buffelmozzarella over de conchiglie en garneer met de overige rucola.