Skip to main content
Pasta pesto met courgette en mozzarella

Pasta pesto met courgette en mozzarella

met rucola, peterselie en basilicum

4.3
(5,8K)

Conchiglie wordt geprezen om zijn vorm - de pastaschelpjes vullen zich perfect met de saus en leveren zo smaakvolle hapjes op!

Labels:
Veggie
Familie
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Courgette

10 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

90 gram

Conchiglie

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja, Lupine)

40 gram

Pesto genovese

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

Voedingswaarden

Energie (kcal)932 kcal
Energie (kJ)3899 kJ
Vetten54 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers9 g
Vezels7.7 g
Eiwitten30 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de conchiglie.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bladpeterselie en het basilicum fijn.
  • Snijd de courgette in dunne plakken. Scheur de mozzarella in grove stukken.

Tip: Courgette behoort tot de vruchtgroenten, net als komkommer, pompoen en tomaat. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Conchiglie koken
2
  • Kook de conchiglie, afgedekt, 14 - 16 minuten in de pan met deksel (zie Tip). Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Meng in een kom de pesto met de bladpeterselie, het basilicum en per persoon: 1/2 el rodewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met ruim peper en zout.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik slechts 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Pasta afmaken
3
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de courgette toe en bak 3 - 4 minuten mee.
  • Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de koekenpan, voeg de conchiglie en de pesto toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
  • Scheur het grootste deel van de rucola grof boven de pan, zet het vuur uit en schep goed om.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Verdeel de mozzarella over de borden en garneer met de overige rucola.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders