Volkoren pasta met geroosterde-paprikasaus en geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren pasta met geroosterde-paprikasaus en geitenkaas

Volkoren pasta met geroosterde-paprikasaus en geitenkaas

met courgette en vers basilicum

Passata di pomodoro is gemaakt van verse, rijpe tomaten die gekookt en vervolgens gezeefd worden. Het vormt de perfecte basis voor pastasauzen.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

2.5 gram

Vers basilicum

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Volkoren spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

100 gram

Passata

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

30 ml

Water voor saus

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2853 kJ
Energie (kcal)682 kcal
Vetten25.7 g
waarvan verzadigd11.1 g
Koolhydraten78.1 g
waarvan suikers18.2 g
Vezels14.3 g
Eiwitten26 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Aluminiumfolie
Pan
Hapjespan
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

Groenten roosteren
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de paprika in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en daarna in blokjes. Meng op een bakplaat met bakpapier de paprika en courgette met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 tl Siciliaanse kruiden. Dek losjes af met aluminiumfolie en rooster de groenten 25 - 30 minuten in de oven. Verwijder de aluminiumfolie de laatste 10 minuten.

Spaghetti koken
2

Breng water aan de kook in een ruime pot voor de spaghetti. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Hak het basilicum grof. Verkruimel de geitenkaas. Kook de spaghetti in 10 - 12 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.

Bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook, ui en 1 tl Siciliaanse kruiden per persoon 2 minuten. Blus af met de passata en per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn en 2 el water. Verlaag het vuur en laat 6 - 8 minuten zachtjes pruttelen.

Saus maken
4

Voeg de geroosterde paprika toe aan een hoge kom en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg de geroosterde courgette en de gepureerde paprika toe aan de sauteerpan met passata. Breng op smaak met peper en zout en laat nog 4 - 6 minuten pruttelen op middelmatig vuur.

Spaghetti mengen
5

Meng de spaghetti door de paprikasaus.

Weetje: Paprika is rijk aan vitamine E. Deze antioxidant beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals vrije radicalen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.

Serveren
6

Verdeel de spaghetti over de borden. Verdeel de geitenkaas erover en garneer het geheel met het basilicum.