Skip to main content
Pasta caprese met kippendijreepjes
Pasta caprese met kippendijreepjes

Pasta caprese met kippendijreepjes

met mozzarella, cherrytomaten en spinazie

Vandaag geen salade Caprese maar pasta Caprese! De mozzarella, tomaat en basilicum blijven behouden en worden aangevuld met kippendijreepjes en spinazie.

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Farfalle

7.5 gram

Knoflookpuree

25 gram

Gesneden ui

100 gram

Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden

125 gram

Rode kerstomaten

50 ml

Culinaire room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 ml

Basilicumcrème

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

50 gram

Spinazie

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)886 kcal
Energie (kJ)3705 kJ
Vetten43 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers12 g
Vezels2.9 g
Eiwitten46 g
Zout2 g

Benodigdheden

Grote hapjespan met deksel
Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta (zie Tip 1).
  • Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten (zie Tip 2). Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht, en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Fruit de knoflookpuree en de gesneden ui 1 - 2 minuten.

Tip: 1. Kook het water eerst in de waterkoker- zo bespaar je tijd! 2. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle penne, maar gebruik 2/3. De overige penne is lekker in een koude pastasalade de volgende dag.

Saus maken
2
  • Voeg de kippendijreepjes toe aan de smaakmakers en bak 3 - 4 minuten mee.
  • Halveer ondertussen de cherrytomaten.
  • Voeg de kookroom, basilicumcrème en cherrytomaten toe aan de hapjespan en meng goed.
  • Dek de pan af en laat het geheel 3 - 4 minuten zachtjes pruttelen.
Afmaken
3
  • Snijd ondertussen de mozzarella in blokjes.
  • Haal het deksel van de pan en roer de spinazie, mozzarella en het achtergehouden kookvocht erdoorheen.
  • Schep als laatst de pasta door het geheel en verhit nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout (zie Tip).

Tip: Is de saus nog een beetje waterig? Laat het dan nog even inkoken op hoog vuur.

Serveren
4
  • Verdeel de pasta over diepe borden.

Tip: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten meer vitaminen en mineralen! Ze bevatten voornamelijk meer kalium, vitamine A en C en foliumzuur.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Garnalenspiezen met mediterraanse bulgursalade

Garnalenspiezen met mediterraanse bulgursalade

met rozemarijnolie en yoghurt
Snelle pasta met gehaktballetjes

Snelle pasta met gehaktballetjes

met saus van paprikapesto en kerstomaten
Nacho's met kaas en avocadodip

Nacho's met kaas en avocadodip

met jalapeño's en kerstomaten
Smoothiebowl

Smoothiebowl

met mango en spinazie
Frisse salade

Frisse salade

met appel en komkommer
Egg-wrap met warmgerookte zalm

Egg-wrap met warmgerookte zalm

met portobello en avocado-pestodip
Preicannelloni met spinazie en mascarpone

Preicannelloni met spinazie en mascarpone

Gegrilde groenten met kruidenolie als extra

Gegrilde groenten met kruidenolie als extra

Bijgerecht | met courgette, aubergine en rode puntpaprika
Mozzarella-knoflookbrood als extra

Mozzarella-knoflookbrood als extra

Bijgerecht | met huisgemaakte peterselie-knoflookboter
Supergroene naanpizza met witte kaas en olijven

Supergroene naanpizza met witte kaas en olijven

met courgette, citroen, dille en zoetzure ui
Rösti met geitenkaas en zure-roomsaus

Rösti met geitenkaas en zure-roomsaus

met kerstomatensalade met citroendressing en pompoenpitten
Romige tortelloni met paddenstoelen uit de oven

Romige tortelloni met paddenstoelen uit de oven

met courgette, spinazie en kleine tomatensalade
Gegratineerde bloemkool met saus van luxe kazen en wilde paddenstoelen

Gegratineerde bloemkool met saus van luxe kazen en wilde paddenstoelen

met verse kruiden en krokante panko-garnering
NIET GEBRUIKEN Veggie + protein - Lasagne met zelfgemaakte roomsaus en kipgehakt als extra

NIET GEBRUIKEN Veggie + protein - Lasagne met zelfgemaakte roomsaus en kipgehakt als extra

met aubergine, spinazie en oude kaas
Romige penne met broccoli en gemengd gehakt

Romige penne met broccoli en gemengd gehakt

en voor ouders: groenepestokaasblokjes, citroen en gezouten amandelen
Varkenshaas met courgettefrietjes in parmezaankorst

Varkenshaas met courgettefrietjes in parmezaankorst

met cheesy romige spinazie en citroenmayonaise
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Verse ravioli in romige spinaziesaus

Verse ravioli in romige spinaziesaus

met gebakken spekjes en oude kaas
Bruschetta caprese als extra

Bruschetta caprese als extra

2 porties | met mozzarella, tomaat en balsamicocrème
Zalmfilet in bladerdeeg

Zalmfilet in bladerdeeg

met geroosterde mini-romatomaten, frietjes en salade

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

gepocheerde eieren in tomatensaus op z'n Mexicaans
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla