Parelcouscous met gekleurde peen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscous met gekleurde peen

Parelcouscous met gekleurde peen

Met geroosterde paprika, feta en amandelen

Dit gerecht is geïnspireerd op de Marokkaanse keuken, waarin hartige en zoete smaken vaak gecombineerd worden. Door de paprika in de oven te roosteren, wordt hij zoeter van smaak – een lekkere combinatie met de zoute feta.

Labels:
Veggie
Eet mij eerst
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Noten
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Rode paprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Amandelen

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)

70 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

100 gram

Gekleurde peenmix

1 tl

Karwijzaad

50 gram

Buffelyoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 el

Olijfolie

100 ml

Groentebouillon

½ tl

Honing

¼ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3577 kJ
Energie (kcal)855 kcal
Vetten50 g
waarvan verzadigd12.4 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers19 g
Vezels9 g
Eiwitten25 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Oven
Snijplank
Dunschiller
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Kom
Bord

Instructies

Paprika roosteren
1

Bereid de bouillon en verwarm de oven voor op 220 graden. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd in reepjes. Leg de rode paprika op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de zonnebloemolie en bak de paprika 20 – 25 minuten in de oven, of tot de paprika zacht is. Draai halverwege om.

Smaakmakers voorbereiden
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de krulpeterselie fijn en verkruimel de feta. Hak de gezouten amandelen grof.

Parelcouscous koken
3

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel, voeg de parelcouscous toe en roerbak 1 minuut. Voeg de bouillon en 50 ml water per persoon toe (pas op: dit kan spetteren!), zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 13 – 15 minuten droog. Roer daarna de korrels los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een hapjespan met deksel en fruit de knoflook 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de gekleurde peen en het karwijzaad toe en roerbak 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Dressing maken
5

Meng ondertussen in een kom de buffelyoghurt, honing, extra vierge olijfolie en peper en zout naar smaak. Voeg de groenten, de helft van de feta, de helft van de paprika, de helft van de peterselie en de helft van de amandelen toe aan de pan met deksel en meng goed met de parelcouscous.

Serveren
6

Verdeel de parelcouscous over de borden en besprenkel met de dressing. Garneer met de overige feta, paprika, peterselie en amandelen.