Skip to main content
Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes
Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

met kruidige parelcouscous, olijven en peterselie

Wist je dat kappertjes de ongeopende bloemkoppen zijn van de kappertjesplant? Ze worden voornamelijk geoogst in landen met een Mediterraans klimaat.

Labels:
Caloriebewust
Eiwitrijk
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Parelcouscous

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Mosterd, Soja)

1 stuk(s)

Pangasiusfilet

(Bevat: Vis)

100 gram

Passata

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Citroen

15 gram

Kalamata-olijven

15 gram

Kappertjes

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

¼ zakje(s)

Gedroogde oregano

1.5 tl

Paprikapoeder

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Suiker

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2841 kJ
Energie (kcal)679 kcal
Vetten25.7 g
waarvan verzadigd10.7 g
Koolhydraten74.6 g
waarvan suikers18.5 g
Vezels9.2 g
Eiwitten34.8 g
Zout2.1 g
Potassium267.5 mg
Calcium27.4 mg
Iron0.6 mg

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Kleine kom
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot.
  • Kook de parelcouscous in 12 - 14 minuten gaar. Giet af en bewaar apart.
  • Snijd ondertussen de puntpaprika in reepjes en snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de puntpaprika met de helft van de ui 3 - 5 minuten.
Saus maken
2
  • Blus af met de zwarte balsamicoazijn. Voeg de passata, de Siciliaanse kruidenmix en de suiker toe. Meng goed en laat nog 5 minuten koken. Voeg eventueel een scheutje water toe als de saus te dik is.
  • Rasp ondertussen de schil van de citroen en snijd de citroen in partjes.
  • Pers 1 citroenpartje per persoon uit boven een kleine kom.
Parelcouscous afmaken
3
  • Snijd de olijven in schijfjes en snijd de peterselie grof.
  • Voeg de tomatensaus, zodra deze klaar is, toe aan de parelcouscous en meng goed.
  • Voeg de olijven, oregano, het paprikapoeder en 2/3 van de peterselie toe.
  • Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Dep de vis droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een flinke klont boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de vis met de kappertjes en de overige ui 3 minuten per kant.
  • Voeg daarna het citroensap toe.
  • Leg de vis met de saus op de parelcouscous. Garneer met de citroenrasp en de overige peterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders