HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGegratineerd Broodje Gemengd Gehakt
topBanner
Gegratineerd broodje gemengd gehakt

Gegratineerd broodje gemengd gehakt

met bierbostelbroodje, gemengde groenten en tomatensalade

Lees meer

Wist je dat bierbostel een bijproduct is van de bierbrouwerij? Het bestaat uit het gedroogde velletje van de gerst - een eiwitrijke toevoeging aan je broodje.

Labels:CaloriebewustFamilieLekker snelExtra groenteFamilie
Allergenen:GlutenTarweGerstRoggeSpeltMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Gemengd gehakt van varken en kalf

400 gram

Italiaanse groentemix

2 stuk(s)

Bierbostelbroodje

(BevatGluten, Tarwe, Gerst, Rogge, SpeltKan bevattenSesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Gluten, Noten)

0.3 pak(ken)

Passata

⅔ zakje(s)

Italiaanse kruiden

25 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Pruimtomaat

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

¼ stuk(s)

Runderbouillonblokje

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2756 kJ
Energie (kcal)659 kcal
Energie (kJ)2756 kJ
Energie (kcal)659 kcal
Vetten32.0 g
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten56 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers15.0 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels12.47 g
Vezels12.47 g
Eiwitten30 g
Eiwitten30 g
Zout3.0 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn.


2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak het gehakt, de ui en de knoflook 1 - 2 minuten. Roer het gehakt goed los.
  • Voeg de groentemix toe en bak, afgedekt, nog 4 - 5 minuten.
  • Halveer de bierbostelbroodjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak de halve bierbostelbroodjes 3 – 4 minuten in de oven.
3
  • Voeg de passata toe aan de groenten, verkruimel het runderbouillonblokje erboven en voeg de Italiaanse kruiden toe (zie Tip). Meng alles goed en laat nog 3 - 4 minuten zachtjes koken zonder deksel.
  • Proef en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel daarna over de halve bierbostelbroodjes.
  • Verdeel de geraspte kaas over de broodjes en bak nog 2 - 3 minuten bovenin de oven.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat het bouillonblokje dan achterwege of gebruik natriumarme bouillon.

4
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.
  • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de zwarte balsamicoazijn en meng er de tomaat doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de halve broodjes over de borden en serveer de frisse tomaat erbij.

Tip: Wist je dat men gemiddeld nog geen 150 gram groente eet per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Jij hoeft je geen zorgen te maken - dit gerecht bevat ruim 300 gram groente per portie.