HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGegratineerd Broodje Gemengd Gehakt
topBanner
Gegratineerd broodje gemengd gehakt

Gegratineerd broodje gemengd gehakt

met bierbostelbroodje, gemengde groenten en tomatensalade

Lees meer

Wist je dat bierbostel een bijproduct is van de bierbrouwerij? Het bestaat uit het gedroogde velletje van de gerst - een eiwitrijke toevoeging aan je broodje.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustFamilieLekker snel
Allergenen:GlutenTarweEiGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Gemengd gehakt van varken en kalf

(BevatGluten, Tarwe, EiKan bevattenMelk, Soja, Mosterd, Selderij)

400 gram

Italiaanse groentemix

(Kan bevattenSelderij)

2 stuk(s)

Bierbostelbroodje

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenMelk, Soja, Lupine, Noten, Sesam, Ei)

4 el

Passata

⅔ zakje(s)

Italiaanse kruiden

25 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Runderbouillonblokje

1 tl

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2756 kJ
Energie (kcal)659 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels12 g
Eiwitten30 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak het gehakt, de ui en de knoflook 1 - 2 minuten. Roer het gehakt goed los. Voeg de groentemix toe en bak, afgedekt, nog 4 - 5 minuten. Halveer de bierbostelbroodjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak de halve bierbostelbroodjes 3 – 4 minuten in de oven.

3

Voeg de passata toe aan de groenten, verkruimel het runderbouillonblokje erboven en voeg de Italiaanse kruiden toe. Meng alles goed en laat nog 3 - 4 minuten zachtjes koken zonder deksel. Proef en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel daarna over de halve bierbostelbroodjes. Verdeel de geraspte kaas over de broodjes en bak nog 2 - 3 minuten bovenin de oven.

4

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de zwarte balsamicoazijn. Meng de tomaat erdoorheen en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de halve broodjes over de borden en serveer de frisse tomaat erbij.