Wist je dat geitenkaas lichter verteerbaar is dan koemelk? Dit komt doordat de vetcellen in de geitenmelk beter verdeeld zijn dan in koemelk. Geitenmelk bevat 2 keer zoveel waardevolle mineralen als koemelk.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
75 gram
Risottorijst
200 gram
Champignonmix
(Kan bevatten: Selderij)
5 gram
Verse dragon en bieslook
25 gram
Verse geitenkaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
10 gram
Geraspte pecorino DOP
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
20 gram
Rucola
300 ml
Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de champignonmix toe en bak 4 - 5 minuten.
Weetje: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.
Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen (zie Tip). Roer regelmatig door.
Tip: Heb je witte wijn in huis? Blus de rijstkorrels dan eerst af met een scheut witte wijn en voeg wanneer deze is opgenomen de bouillon toe.
Voeg, zodra de bouillon door de rijstkorrels is opgenomen, opnieuw 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn, maar nog een hardere kern hebben vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.
Snijd ondertussen de dragon en bieslook fijn.
Verkruimel de geitenkaas. Meng de helft van de geitenkaas door de risotto. Proef en breng de risotto eventueel op smaak met peper en zout.
Roer de helft van de kruiden door de risotto. Verdeel de risotto over de borden en garneer met de rucola, pecorino, de overige geitenkaas en de verse kruiden.