Een geit geeft net zoals schapen en koeien melk. Geitenmelk kun je drinken, maar het is maar kort houdbaar. Om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten, wordt er van geitenmelk vaak geitenkaas gemaakt. Dit heeft een volle smaak en is goed smeerbaar. Ook lekker voor op de boterham dus!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½
Ui
½
Knoflookteen
½
Aubergine
100 gram
Champignons
250 gram
Passata
1 tl
Gedroogde oregano
50 gram
Verse geitenkaas
⅓ pak(ken)
Verse lasagnebladen
50 ml
Groentebouillon
1 el
Roomboter
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon.
Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de aubergine in blokje van maximaal een ½ cm. Snijd de champignons in plakjes.
Verhit de helft van de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de aubergine en champignons toe en bak 3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de tomatenpassata, bouillon en de oregano toe en verhit nog 1 – 2 minuten. Voeg op het laatste moment ⅓ van de geitenkaas toe en roer goed door tot een saus.
Vet een ovenschaal in met de overige roomboter. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met lasagnebladen door ze goed aan te drukken. Herhaal dit tot bijna alle saus gebruikt is.
Eindig de lasagne met een laagje saus. Verdeel de overige geitenkaas over de lasagne.
Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de oven. Verdeel de lasagne over de borden.