HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOrzo Met Venkel En Pistachenoten
topBanner
Orzo met venkel en pistachenoten

Orzo met venkel en pistachenoten

met spinazie en feta

Lees meer

Geen stroeve tanden van de spinazie? Dat ga je tegen door er calciumrijke ingrediënten bij te eten - zoals de room en kaas in dit gerecht.

Labels:VeggieLekker snel
Allergenen:TarweGlutenPistachenotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Venkel

2 stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Orzo

(BevatTarwe, GlutenKan bevattenMosterd, Soja, Lupine, Eieren)

200 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

50 gram

Pistachenoten

(BevatPistachenotenKan bevattenSesamzaad, Pinda's, Noten)

½ stuk(s)

Citroen

50 gram

Kruidenroomkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

1 el

Wittewijnazijn

⅔ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3277 kJ
Energie (kcal)783 kcal
Energie (kJ)3277 kJ
Energie (kcal)783 kcal
Vetten39.62 g
Vetten39.62 g
waarvan verzadigd16.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
Koolhydraten75.13 g
Koolhydraten75.13 g
waarvan suikers6.2 g
waarvan suikers6.2 g
Vezels10.57 g
Vezels10.57 g
Eiwitten26.74 g
Eiwitten26.74 g
Zout3.2 g
Zout3.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Steelpan
Hapjespan met deksel
Rasp
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Breng 350 ml water per persoon aan de kook in een steelpan en verkruimel 1/3 bouillonblokje per persoon erboven. 
  • Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in zeer dunne reepjes. Houd eventueel venkelloof apart.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
2
  • Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel op middellaag vuur.
  • Voeg de olijfolie, Italiaanse kruiden, venkel en knoflook toe en roerbak 4 minuten.
  • Voeg de orzo toe en blus af met de wittewijnazijn.
  • Schenk de bouillon over de orzo en breng aan de kook. Laat de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur koken. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.
3
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur.
  • Hak de pistachenoten grof en bak de noten in de koekenpan tot ze goudbruin kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Rasp de schil van de citroen en snijd 1 partje per persoon. Bewaar tot serveren.
  • Als de orzo bijna klaar is, scheur dan de spinazie boven de pan met orzo en voeg de kruidenroomkaas toe. Roer goed door tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
4
  • Verdeel de orzo over de borden.
  • Verkuimel de feta over de orzo.
  • Garneer met de citroenrasp en 1 citroenpartje per persoon.
  • Bestrooi met de pistachenoten.