Orzo met venkel en pistachenoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met venkel en pistachenoten

Orzo met venkel en pistachenoten

met spinazie en feta

Geen stroeve tanden van de spinazie? Dat ga je tegen door er calciumrijke ingrediënten bij te eten - zoals de room en kaas in dit gerecht.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Venkel

1 stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

100 gram

Spinazie

25 gram

Pistachenoten

¼ stuk(s)

Citroen

25 gram

Kruidenroomkaas

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Wittewijnazijn

⅓ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)783 kcal
Energie (kJ)3277 kJ
Vetten39.6 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten75.1 g
waarvan suikers6.2 g
Vezels10.6 g
Eiwitten26.7 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Steelpan
Hapjespan met deksel
Rasp
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng 350 ml water per persoon aan de kook in een steelpan en verkruimel 1/3 bouillonblokje per persoon erboven. 
  • Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in zeer dunne reepjes. Houd eventueel venkelloof apart.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Groenten roerbakken
2
  • Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel op middellaag vuur.
  • Voeg de olijfolie, Italiaanse kruiden, venkel en knoflook toe en roerbak 4 minuten.
  • Voeg de orzo toe en blus af met de wittewijnazijn.
  • Schenk de bouillon over de orzo en breng aan de kook. Laat de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur koken. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.
Garnering bereiden
3
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur.
  • Hak de pistachenoten grof en bak de noten in de koekenpan tot ze goudbruin kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Rasp de schil van de citroen en snijd 1 partje per persoon. Bewaar tot serveren.
  • Als de orzo bijna klaar is, scheur dan de spinazie boven de pan met orzo en voeg de kruidenroomkaas toe. Roer goed door tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de orzo over de borden.
  • Verkuimel de feta over de orzo.
  • Garneer met de citroenrasp en 1 citroenpartje per persoon.
  • Bestrooi met de pistachenoten.