Skip to main content
Orzo met geroosterde mini-romatomaten

Orzo met geroosterde mini-romatomaten

met courgette, gruyère en Italiaanse kruiden

Mini-romatomaten lijken misschien op kerstomaten, maar ze hebben minder zaadjes en zijn minder zoet dan kerstomaten. Perfect voor kleinere hapjes, met dezelfde klassieke tomatensmaak!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Familie
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Soja
Kan sporen van allergenen bevatten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
Oventijd
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

150 gram

Mini-romatomaten

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

¼ stuk(s)

Citroen

70 gram

Orzo

(Bevat: Mosterd, Soja, Kan sporen van allergenen bevatten, Tarwe, Gluten)

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

35 gram

Geraspte gruyère DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2800 kJ
Energie (kcal)669 kcal
Vetten33.6 g
waarvan verzadigd14.7 g
Koolhydraten64.8 g
waarvan suikers16 g
Vezels8.3 g
Eiwitten22.6 g
Zout0.8 g
Potassium869.4 mg
Calcium385.6 mg
Iron1.8 mg
Ovenschaal
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon.
  • Meng in een ovenschaal de tomaten met de zwarte balsamicoazijn en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 15 - 20 minuten in de oven.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de courgette in kleine blokjes. Rasp de schil van de citroen. Pers de citroen uit.
Orzo koken
2
  • Verhit een klontje boter in een pot op middellaag vuur. Bak de ui, de helft van de knoflook en ½ tl citroenrasp per persoon 2 minuten.
  • Voeg de orzo en de Italiaanse kruiden toe en bak al roerend 1 minuut.
  • Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 10 - 12 minuten op laag vuur.
  • Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te snel droogkookt.
Courgette bakken
3
  • Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de courgette en de overige knoflook 3 minuten.
  • Voeg 1 tl citroensap per persoon toe en bak nog 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de courgette en de helft van de gruyère toe aan de orzo en meng goed.
Serveren
4
  • Verdeel de orzo over de borden en leg de tomaten erbovenop.
  • Garneer met de overige gruyère en de citroenrasp.
  • Serveer het overige citroensap apart zodat iedereen het naar smaak kan toevoegen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders