Skip to main content
Oosterse boekweitnoedels met tofu en knapperige pinda’s
Oosterse boekweitnoedels met tofu en knapperige pinda’s

Oosterse boekweitnoedels met tofu en knapperige pinda’s

3.4
(254)

In dit gerecht komen Oosterse smaken, boekweitnoedels en geurige sesamolie samen tot een smaakvol geheel. De omeletrolletjes en knapperige lente-ui maken het gerecht helemaal af. Je brengt dit gerecht verder op smaak met gedroogd citroengras, ook wel sereh genoemd.

Tags:
Épicé
Végé
Allergènes:
Soja
Graines de sésame
Gluten
Œuf
Arachides

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéDifficile

Ingrédients

quantité

¼ pièce(s)

Piment rouge

⅓ pièce(s)

Carotte

1 pièce(s)

Tomate

2 pièce(s)

Oignon nouveau

0.1 pièce(s)

Tofu

(Contient: Soja)

5 ml

Huile de sésame

(Contient: Graines de sésame)

15 ml

Sauce soja

(Contient: Soja, Gluten)

75 g

Nouilles au sarrasin

(Contient: Gluten)

1 pièce(s)

Œuf de poule

(Contient: Œuf)

1 cc

Citronnelle moulue

10 g

Cacahuètes

(Contient: Arachides)

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile de tournesol

à votre goût

Poivre et sel

½ cc

Vinaigre de vin blanc

½ cc

Miel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)689 kcal
Énergie (kJ)2882.8 kJ
Graisses30 g
dont saturés6 g
Glucides64 g
Fibres9 g
Protéines40 g

Ustensiles

Casserole avec couvercle
Sauteuse avec couvercle
Bol
Wok avec couvercle
Poêle

Instructions

1

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de peen in de lengte doormidden en vervolgens in flinterdunne plakken. Snijd de tomaat in blokjes en de lente-ui in dunne ringen. Snijd de tofu in blokjes van 1 cm. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de boekweitnoedels.

Roerbak de tofu.
2

Verhit de helft van de sesamolie in een wok of hapjespan en bak de tofu samen met de helft van de rode peper en de helft van de sojasaus 3 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar in een kom.

3

Verhit vervolgens de helft van de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en bak de peen en de overige rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe, dek de pan af en bak 8 minuten op middelmatig vuur.

4

Kook ondertussen de boekweitnoedels 3 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Snijd de omelet in reepjes.
5

Kluts het ei in een andere kom met peper en zout. Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan, voeg het eimengsel toe en bak op middelmatig vuur 1 omelet per 2 personen. Rol de omelet op en snijd vervolgens in reepjes.

Voeg de noedels en de witte wijnazijn toe.
6

Voeg de tofu, tomaat, lente-ui, sereh, witte wijnazijn, honing en overige sojasaus toe aan de wok of hapjespan en roerbak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg daarna de boekweitnoedels en overige sesamolie toe, breng op smaak met peper en zout en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pinda’s en omeletrolletjes.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes