Oosters gemarineerde zalmfilet met parelcouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Oosters gemarineerde zalmfilet met parelcouscous

Oosters gemarineerde zalmfilet met parelcouscous

met champignons, paksoi en furikake

Paksoi bevat veel foliumzuur - onderdeel van het vitamine B-complex. Deze vitamine is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen en zorgt voor energie!

Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1.25 cm

Verse gember

65 gram

Champignons

1.32 stuk(s)

Lente-ui

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Zalmfilet

85 gram

Parelcouscous

½ zakje(s)

Furikake

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Paksoi

Zelf toevoegen

1 el

Bruine basterdsuiker

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)734 kcal
Energie (kJ)3069 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers14 g
Vezels3.1 g
Eiwitten33 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Koekenpan
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn en rasp de gember.
  • Snijd de champignons in plakjes. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Meng in een kom de sojasaus met de helft van de knoflook, de helft van de gember en de bruine suiker.
  • Leg de zalm in de marinade en laat intrekken tot stap 3 (zie Tip).

Tip: Heb je langer de tijd? Laat de zalm dan langer marineren, zodat hij nog meer van de smaken opneemt.

Parelcouscous koken
2
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous.
  • Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog.
  • Giet indien nodig af en roer de korrels los met een vork. Laat zonder deksel uitstomen.
  • Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel het groene als het witte deel van de paksoi klein en houd ze van elkaar apart.

Tip: Door de zalm is dit gerecht rijk aan omega 3-vetzuren en vitamine D. Omega 3-vetzuren zijn goed voor je hart en bloedvaten en vitamine D helpt bij de opname van calcium voor sterke botten.

Zalm en groenten bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Voeg de overige knoflook, overige gember, de champignons, het witte gedeelte van de paksoi en het witte gedeelte van de bosui toe en bak 6 minuten.
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Haal de zalm uit de marinade en leg voorzichtig in de koekenpan. Bewaar de marinade.
  • Bak de zalm 2 - 3 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak nog 1 – 2 minuten op de andere zijde.
Serveren
4
  • Schenk de overige marinade in de koekenpan van de zalm en verwarm 1 minuut, samen met het groene gedeelte van de paksoi (zie Tip).
  • Haal de zalm uit de pan en leg op het bord.
  • Verdeel de parelcouscous over de borden, schenk de marinade met het groene deel van de paksoi over de parelcouscous. Garneer met de furikake en het groene gedeelte van de bosui.
  • Schep de gebakken champignons, paksoi en bosui ernaast.

Tip: Wil je meer saus? Voeg dan een scheutje water toe aan de pan met marinade.