Roerbaknoedels met boerenworst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Roerbaknoedels met boerenworst

Roerbaknoedels met boerenworst

met zwarte bonenpasta, witte kool en courgette

Wist je dat courgette een zeer caloriearme groente is? Hij bevat slechts 14 gram calorieën per 100 gram. Perfect voor in dit caloriebewuste recept!

Labels:
Caloriebewust
Familie
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Soja
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1.25 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Lente-ui

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat Tarwe)

15 gram

Zwarte-bonenpasta

(Bevat Soja, Tarwe)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

2.5 gram

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

0.13 stuk(s)

Rode peper

⅓ stuk(s)

Courgette

100 gram

Gesneden witte kool

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)603 kcal
Energie (kJ)2524 kJ
Vetten26.6 g
waarvan verzadigd7.2 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers16.5 g
Vezels8.5 g
Eiwitten30.5 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een grove rasp. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de gember, knoflook, rode peper en ui 1 - 2 minuten.
  • Snijd het vel van de boerenworst open en knijp het vlees uit het vel. Druk met een spatel het worstvlees in kleinere stukken en roerbak 2 - 3 minuten.

Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Noedels koken
2
  • Kook ondertussen de noedels 2 - 3 minuten in de pan met deksel.
  • Voeg in de laatste minuut de gesneden witte kool toe en kook mee.
  • Snijd de courgette in halve maantjes.
  • Snijd de bosui in fijne ringen. Houd een klein deel van het groene gedeelte apart voor de garnering.

Weetje: Deze volkoren noedels zijn gemaakt van 100% volkorenmeel en bevatten in vergelijking met witte noedels niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1, B2 en E.

Groenten bakken
3
  • Voeg de zwarte-bonenpasta, de bosui en de courgette toe aan de hapjespan en bak 4 - 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Giet de noedels en witte kool af en voeg toe aan de hapjespan. 
  • Blus het geheel af met de sojasaus en per persoon: 1 tl wittewijnazijn en 1 el water (zie Tip).
  • Meng alles goed door elkaar en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Serveren
4
  • Verdeel de noedels met de groenten over de borden.
  • Garneer het geheel met de sesamzaadjes en het overige groene gedeelte van de bosui.