Boekweitnoedels met sperziebonen, mildgekruide tofu en sesamzaad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Boekweitnoedels met sperziebonen, mildgekruide tofu en sesamzaad

Boekweitnoedels met sperziebonen, mildgekruide tofu en sesamzaad

Avec du tofu légèrement épicé et des graines de sésame

Dit oosterse gerecht is heerlijk kruidig. Door de sperzieboontjes te bakken worden ze extra krokant. Daarnaast krijgen de boontjes een pittige smaak dankzij de gember, maar ook een sesamsmaak door de zaadjes en de olie.

Labels:
Eet mij eerst
Veggie
Allergenen:
Soja
Sesamzaad
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode peper

1 cm

Verse gember

200 gram

Sperziebonen

½ gram

Tofu

(Bevat Soja)

5 gram

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

15 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

75 gram

Boekweitnoedels

(Bevat Gluten)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ tl

Wittewijnazijn

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2996 kJ
Energie (kcal)716 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers7.4 g
Vezels10 g
Eiwitten34 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

Snijden
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in drie gelijke stukken.

Tofu bakken
2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in de wok of hapjespan met deksel en bak de tofu met de helft van de rode peper en het grootste deel van het sesamzaad in 3 - 4 minuten goudbruin op middelhoog vuur. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

Bakken
3

Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan met deksel en fruit de gember 1 minuut op laag vuur. Voeg vervolgens de sperziebonen, sojasaus, witte wijnazijn, honing en 3 el water per persoon toe en laat, afgedekt, 10 minuten stoven op laag vuur.

Noedels koken
4

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Op smaak brengen
5

Voeg de noedels, sesamolie en de tofu toe aan de sperziebonen, breng op smaak met peper en zout en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de rest van het sesamzaad en rode peper.