Noedels met kipgehakt en Aziatische saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedels met kipgehakt en Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en Aziatische saus

met courgette en gele paprika

Wat hebben een cashewnoot en een pinda gemeenschappelijk? (Het juiste antwoord is: Het zijn allebei technisch gezien geen noten! De cashew is meer een zaadje, en de pinda een peulvrucht)

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Tarwe
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Gele paprika

100 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

110 gram

Kipgehakt met Oosterse kruiden

10 gram

Cashewstukjes

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)609 kcal
Energie (kJ)2546 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers25 g
Vezels3.9 g
Eiwitten34 g
Zout4 g

Benodigdheden

Rasp
Wok of hapjespan
Pan met deksel
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Rasp de gember met een fijne rasp.
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd schuin in dunne halve plakken.
  • Snijd de paprika in reepjes.

Tip: Paprika is rijk aan vitamine E. Een antioxidant die belangrijke organen zoals je ogen beschermt. Je vindt vitamine E ook in volkorengranen, pinda's, zonnebloemolie en -pitten en groene bladgroenten.

Bakken
2
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak het kipgehakt 2 minuten.
  • Voeg de knoflook, courgette en paprika toe en bak 6 - 8 minuten.
  • Voeg de zoete Aziatische saus, gember en de sojasaus toe en meng goed.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de sojasaus.

Noedels koken
3
  • Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten in de pan met deksel.
  • Giet daarna af en voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan.
  • Meng de noedels, groente en kipgehakt goed met elkaar en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.
Serveren
4
  • Verdeel de noedels over de borden.
  • Garneer met de cashewstukjes.