Noedels met gekruide kippendij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedels met gekruide kippendij

Noedels met gekruide kippendij

met gebakken groenten en rode peper

Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept is het alvast voorgesneden en op smaak gebracht met allerlei kruiden.

Labels:
Lactosevrij
Familie
Allergenen:
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

200 gram

Groentemix: paprika, prei, wortel en kool

(Kan bevatten Selderij)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

100 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

20 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)715 kcal
Energie (kJ)2990 kJ
Vetten19.4 g
waarvan verzadigd3.6 g
Koolhydraten98.5 g
waarvan suikers18.2 g
Vezels5.4 g
Eiwitten33.7 g
Zout4.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok met deksel

Instructies

Snijden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de noedels. 
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn (zie Tip). 
  • Pers de knoflook of snijd fijn.

Let op: de rode peper is pikant! Houd je niet van pikant of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Bakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok met deksel op middelhoog vuur en bak de kippendijreepjes, knoflook en rode peper 2 - 3 minuten. 
  • Voeg de groentemix toe. 
  • Voeg de sojasaus en ketjap toe en bak, afgedekt, 5 - 7 minuten (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je zout-inname? Gebruik dan de helft van de sojasaus en de helft van de ketjap. Je kunt eventueel naar smaak extra toevoegen na serveren.

Afmaken
3
  • Breek ondertussen de noedels boven de pot met deksel en kook, afgedekt, 3 - 4 minuten. Bewaar wat van het kookvocht en giet daarna af. 
  • Voeg de noedels en 1 el kookvocht per persoon toe aan de wok en bak nog 1 minuut al roerend op hoog vuur.
Serveren
4
  • Verdeel het gerecht over de borden.
  • Voeg ketjap toe naar smaak.