HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconNaanpizza Met Gegrilde Courgette En Mozzarella
topBanner
Naanpizza met gegrilde courgette en mozzarella

Naanpizza met gegrilde courgette en mozzarella

met tomaat-paprikasoep, crème fraîche en basilicum

Lees meer

Met dit gerecht tover je zo de zon op je bord - heerlijk genieten op koude winterdagen!

Labels:Veggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Courgette

2 stuk(s)

Rode puntpaprika

2 stuk(s)

Naanbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

15 ml

Basilicumcrème met citroen

1 bol(len)

Mozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 gram

Vers basilicum

50 gram

Biologische crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3503 kJ
Energie (kcal)837 kcal
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers20.0 g
Vezels9 g
Eiwitten26 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Soeppan
Kleine kom
Ovenrooster met bakpapier
Staafmixer
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in plakken van 1/2 cm dik. Meng de courgette in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout en verspreid over een bakplaat met bakpapier. Bak 15 - 20 minuten in de oven.

2

Snijd de ui en rode puntpaprika in grove stukken. Pel de knoflook en halveer. Snijd de tomaat in vieren. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de tomaat en de rode puntpaprika toe en bak 4 minuten. Voeg 100 ml water per persoon toe en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Laat 7 minuten zachtjes koken.

3

Leg het naanbrood op een ovenrooster met bakpapier en bak 3 - 5 minuten mee in de oven met de courgette. Meng ondertussen in een kleine kom de helft van de crème fraîche met de basilicumcrème met citroen. Scheur de mozzarella in grove stukken.

4

Haal de voorgebakken naan uit de oven. Besmeer de naan met het crème fraîche-basilicumcrème mengsel en beleg met de stukken mozzarella. Bak de naanpizza de laatste 3 - 4 minuten opnieuw mee met de courgette in de oven, of totdat de mozzarella is gesmolten.

5

Pureer ondertussen de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout. Hak de blaadjes van het basilicum grof.

6

Haal de naanpizza uit de oven en verdeel de geroosterde courgette erover en bestrooi met een beetje vers basilicum. Verdeel de soep over kommen. Garneer de soep met de overige crème fraîche en het overige basilicum. Serveer met de naanpizza.