Skip to main content
Zelfgemaakte chocolademousse
Zelfgemaakte chocolademousse

Zelfgemaakte chocolademousse

Met geschaafde amandelen

Steel de show met deze zelfgemaakte chocolademousse. Je maakt hem in een handomdraai, maar hij heeft wel een tijdje nodig om op te stijven in de koelkast. Maak hem dus minstens vijf uur van tevoren of zelfs de dag ervoor. Let op: deze mousse bevat rauwe eieren.

Allergenen:
Soja
Egg
Milk
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd1 uur
Oventijd
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Hands Off pure chocolade

2 stuk(s)

Ei

100 ml

Slagroom

20 gram

Amandelschaafsel

Zelf toevoegen

2 el

Suiker

naar smaak

Zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2979 kJ
Energie (kcal)712 kcal
Vetten53 g
waarvan verzadigd28.5 g
Koolhydraten38 g
waarvan suikers27.6 g
Vezels2 g
Eiwitten15 g
Zout0.2 g

Benodigdheden

Kom
Steelpan
Handmixer
Koekenpan

Instructies

1
1

Breng een laagje water aan de kook in een steelpan, draai daarna het vuur laag. Zet een hittebestendige kom bovenop de steelpan, zorg dat de kom het water niet raakt. Breek de chocolade hierin en laat au bain-marie smelten. Roer de chocolade goed door en houd tot gebruik vloeibaar.

2
2

Scheid de eieren en bewaar het eigeel en het eiwit in twee aparte vetvrije kommen. Klop eerst de eiwitten met 1/2 el suiker per persoon en een snufje zout met een mixer stijf. Klop in een andere kom de eidooiers met 1/2 el suiker per persoon met een mixer romig. Klop in een andere kom de slagroom met een mixer luchtig en lobbig.

3
3

Haal de gesmolten chocolade van het vuur (pas op: heet!). Klop het eidooiermengsel met een garde door de gesmolten chocolade tot het een dik mengsel is. Spatel voorzichtig 1/3 van het opgeklopte eiwit door de chocoladecrème tot er geen klontjes meer zijn. Spatel vervolgens het overige eiwit erdoor. Spatel als laatste de slagroom door de chocoladecrème. Schep in glaasjes, dek af en zet tot gebruik in de koelkast (minimaal 5 uur).

4
4

Haal de glaasjes ongeveer 1 uur voor serveren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de geschaafde amandelen totdat ze lichtbruin kleuren. Serveer de chocolademousse en garneer met de geroosterde amandelen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Bulgurbowl met kip en Afrikaanse kruiden

Bulgurbowl met kip en Afrikaanse kruiden

met amandelschaafsel, dadels en citroenmayonaise
Gekonfijte eend met bosbessensaus en amandelen

Gekonfijte eend met bosbessensaus en amandelen

met aardappelpuree, Parmigiano Reggiano en groene groenten
Couscousbowl met kalkoen en currymayo

Couscousbowl met kalkoen en currymayo

kies en mix toppings: amandelschaafsel, honingwortels en meer!
Biefstukreepjes met peterselie-yoghurtsaus

Biefstukreepjes met peterselie-yoghurtsaus

met rijst, paprika, wortel en amandelschaafsel
Kabeljauwfilet in beurre blanc met serranoham

Kabeljauwfilet in beurre blanc met serranoham

met kruidenpuree, broccolini, amandelen en sperziebonen
Steak met kalfsjus en truffelolie

Steak met kalfsjus en truffelolie

met cheesy aardappelpuree, peultjes en sperziebonen
Kabeljauw in tahinsaus met broccolini

Kabeljauw in tahinsaus met broccolini

met couscous, wortel en za'atar
Luxe varkenshaas met aardbei-balsamicosaus

Luxe varkenshaas met aardbei-balsamicosaus

met aardappelpuree en sperziebonen met spekjes en amandelschaafsel
Spitskool met harissa en yoghurtdressing

Spitskool met harissa en yoghurtdressing

met couscous met rundergehakt, verse kruiden en amandelen
Romige masala linzensoep met naanbrood

Romige masala linzensoep met naanbrood

met kruidige yoghurtsaus, kokosmelk en amandelschaafsel
Orzo met knoflookgarnalen en courgette

Orzo met knoflookgarnalen en courgette

Met verse kruiden en amandelschaafsel
Kipfilet in mosterd-roomsaus

Kipfilet in mosterd-roomsaus

met gebakken aardappelen, kastanjechampignons en broccoli
Krokante heekfilet met broccoli

Krokante heekfilet met broccoli

met aardappelen en dille-mayonaise
Kabeljauw met pastinaak in roomsaus

Kabeljauw met pastinaak in roomsaus

met amandelkorst, paddenstoelen en verse tijm
Vogelnestjes in tomatensaus

Vogelnestjes in tomatensaus

Met pastinaakpuree
Koolvis in tuinkruidenmarinade

Koolvis in tuinkruidenmarinade

Met gebakken aardappelen, sperziebonen en ravigotesaus
Mexicaanse shakshuka met tortillachips

Mexicaanse shakshuka met tortillachips

Met feta en koriander
Schelvis à la meunière met spinazie en amandel

Schelvis à la meunière met spinazie en amandel

met een wortel-linzenpuree
Nasi goreng met spiegelei

Nasi goreng met spiegelei

Met limoen, pinda's en koriander
Verse ravioli met venkel,  geitenkaas en spek

Verse ravioli met venkel, geitenkaas en spek

met peultjes en salade

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes