Mini-tortilla's met varkenshaaspuntjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mini-tortilla's met varkenshaaspuntjes

Mini-tortilla's met varkenshaaspuntjes

met spitskool en zoetzure komkommer

Gomasio is een Japanse smaakmaker en bestaat voor 90% uit ‘goma’, ofwel sesamzaad en 10% uit ‘sio’, zeezout - perfect om smaak te versterken en je zoutinname te verminderen.

Labels:
Familie
Eet mij eerst
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1.25 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

110 stuk(s)

Varkenshaasstukjes

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

¼ stuk(s)

Komkommer

¼ stuk(s)

Groene peper

½ stuk(s)

Rode paprika

100 gram

Gesneden spitskool

3 stuk(s)

Bruine tortilla

⅓ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1.5 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

½ el

Honing

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)633 kcal
Energie (kJ)2646 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers25 g
Vezels5.1 g
Eiwitten35 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Wok of hapjespan
Aluminiumfolie
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Marineren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de varkenshaaspuntjes in een kom met de knoflook, gember, sojasaus, honing en 1/4 el olijfolie per persoon (zie TIP). Zet weg en laat minimaal 15 minuten intrekken.

Tip: Voor een extra zoete marinade kun je ook 1 el honing toevoegen.

Zoetzuur maken
2

Snijd ondertussen de komkommer in plakken. Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker en leg de komkommerplakken erin. Breng op smaak met een beetje zout en zet weg tot gebruik. Roer af en toe, zodat de smaken goed intrekken.

Groente snijden
3

Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en paprika. Snijd de groene peper fijn en de rode paprika in blokjes.

Tip: Wist je dat spitskool rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium? Dat zijn een hoop gezondheidsvoordelen in één gerecht. Zo draagt de calcium onder andere bij aan sterke botten en tanden.

Wokken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de helft van de groene peper met de rode paprika en spitskool 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Leg de tortilla's op een stapel, pak in in aluminiumfolie en leg in de oven. Laat de tortilla's in ongeveer 3 minuten warm worden.

Bakken
5

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de varkenshaaspuntjes met marinade toe. Bak 3 – 6 minuten, of tot de varkenshaaspuntjes gaar zijn.

Serveren
6

Beleg de tortilla's met de gewokte groenten, de gemarineerde varkenshaaspuntjes en de zoetzure komkommer. Garneer naar smaak met de overige groene peper en bestrooi met gomasio.

Tip: De bruine tortilla's zijn rijk aan vezels. Vezels zorgen ervoor dat je je eerder en langer verzadigd voelt, dragen bij aan een sterk afweersysteem en een gezond cholesterolgehalte.