Mini-tortilla's met krokante vis
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mini-tortilla's met krokante vis

Mini-tortilla's met krokante vis

met zoetzure groenten en paprikamayonaise

Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel en geeft hierdoor een extra knapperig korstje bij het bakken.

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
•Mosterd
•Eieren
•Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Wortel

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe)

25 gram

Radicchio en ijsbergsla

½ tl

Gerookt paprikapoeder

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Koolvis

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

¾ el

Suiker

1.5 el

Wittewijnazijn

1 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3449 kJ
Energie (kcal)824 kcal
Vetten48.4 g
waarvan verzadigd11.9 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels6.7 g
Eiwitten29.1 g
Zout2 g

Benodigdheden

•Kom
•Dunschiller of kaasschaaf
•Diep bord
•Koekenpan
•Keukenpapier
•Aluminiumfolie
•Kleine kom

Instructies

Zoetzuur maken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller de komkommer en wortel in de lengte in linten.
  • Meng in een kom de wittewijnazijn, suiker en een snuifje zout. Voeg de linten toe aan de kom en laat het zoetzuur intrekken. Schep af en toe om.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Vis bereiden
2
  • Meng in een diep bord de panko met de Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak), peper en zout.
  • Dep de vis droog met keukenpapier en snijd ieder stuk in de lengte in 3 gelijke stukken. Smeer de vis in met 1/3 van de mayonaise en haal vervolgens door de panko.
  • Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de vis in 3 - 5 minuten rondom goudbruin.
Saus maken
3
  • Verpak ondertussen de mini-tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.
  • Meng in een kleine kom de overige mayonaise met 1/2 tl gerookt paprikapoeder per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Besmeer de mini-tortilla's met de paprikamayonaise.
  • Vul de mini-tortilla's met de slamix, een deel van de zoetzure groenten en de krokante vis.
  • Serveer de overige zoetzure groenten ernaast.