Marineren kun je leren! Met een beetje sojasaus, knoflook, gember en honing maak jij vandaag een smaakvolle marinade. Hoe langer deze de tijd krijgt om in de varkenshaaspuntjes te trekken, hoe smaakvoller. En met die smaak zit het wel goed – je voegt aan het eindresultaat gomasio toe. Dit komt uit de Japanse keuken en wordt gebruikt om gerechten op smaak te brengen. Het bestaat uit 90% ‘goma’, ofwel sesamzaad en 10% ‘sio’, zeezout.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1.25 tl
Verse gember
1 stuk(s)
Knoflookteen
110 stuk(s)
Varkenshaasstukjes
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
¼ stuk(s)
Komkommer
¼ stuk(s)
Groene peper
½ stuk(s)
Rode paprika
¼ stuk(s)
Spitskool
3 stuk(s)
Bruine tortilla
⅓ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
1 el
Olijfolie
1.5 tl
Suiker
½ el
Honing
naar smaak
Peper en zout
1.5 el
Wittewijnazijn
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de varkenshaaspuntjes in een kom met de knoflook, gember, sojasaus, honing en 1/4 el olijfolie per persoon (zie TIP). Zet weg en laat minimaal 15 minuten intrekken.
Tip: Houd je van zoet? Voeg dan 1 el honing per persoon toe aan de marinade.
Snijd ondertussen de komkommer in plakken. Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker en leg de komkommerplakken erin. Breng op smaak met een beetje zout en zet weg tot gebruik. Roer af en toe, zodat de smaken goed intrekken.
Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en paprika. Snijd de groene peper fijn en de rode paprika in blokjes. Snijd de spitskool in repen.
Tip: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Calcium is nodig voor sterke botten en tanden en voor gezonde spieren. IJzer voor een hoog energielevel en vit. C voor de weerstand.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok op middelhoog vuur en bak de helft van de groene peper met de rode paprika en spitskool 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Leg de tortillas op een stapel, pak in in aluminiumfolie en leg in de oven. Laat de tortillas in ongeveer 3 minuten warm worden.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de varkenshaaspuntjes met marinade toe. Bak 3 – 6 minuten, of tot de varkenshaaspuntjes gaar zijn.
Beleg de tortilla's met de gewokte groenten, de gemarineerde varkenshaaspuntjes en de zoetzure komkommer. Garneer naar smaak met de overige groene peper en bestrooi met gomasio.
Tip: De volkoren tortilla's zijn rijk aan vezels. Vezels zorgen ervoor dat je je eerder en langer verzadigd voelt en dragen bij aan een sterk afweersysteem en een gezond cholesterolgehalte.