topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Milde viscurry

Milde viscurry

met volkoren noedels en broccoli

Koolvis is rijk aan jodium, wat goed is voor je schildklier, stofwisseling en de groei van kinderen. Genoeg vis eten is dus de boodschap! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Vis
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Wortel

200 gram

Broccoli

½ zakje(s)

Gele currykruiden

1 stuk(s)

Koolvis

75 ml

Kokosmelk

5 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat Tarwe)

¼ stuk(s)

Limoen

5 gram

Thais basilicum

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)614 kcal
Energie (kJ)2571 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers8 g
Vezels11.4 g
Eiwitten33 g
Zout4 g

Benodigdheden

Grote hapjespan met deksel
Keukenpapier

Instructies

Snijden
1
  • Bereid een bouillon van per persoon: 225 ml water en 1/4 bouillonblokje.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het Thais basilicum grof en leg apart.
  • Snijd de bloem van de broccoli in zeer kleine roosjes en de steel in kleine blokjes.
  • Snijd de wortel in dunne halve plakken.
Currybasis maken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een grote hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook en currykruiden toe. Bak 2 – 3 minuten.
  • Dep ondertussen de koolvis droog met keukenpapier en snijd in gelijke stukken van circa 2 bij 2 cm. Breng de koolvis op smaak met peper en zout.
  • Schuif de kruiden naar één kant van de pan en leg de stukjes koolvis aan de andere kant van de hapjespan. Bak 2 minuten per kant. Schep de koolvis uit de pan en bewaar apart.
Curry maken
3
  • Voeg de bouillon, kokosmelk, vissaus, suiker, wortel en broccoli toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, 5 minuten stoven (zie Tip). De broccoli hoeft nog niet gaar te zijn.
  • Weeg de noedels af. Haal het deksel van de pan en voeg de noedels toe. Kook 3 – 4 minuten zonder deksel. Roer los met een spatel en voeg eventueel extra water of bouillon toe als de curry te snel droog kookt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de limoen in parten.

Tip: 1. Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de vissaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen. 2. Lijkt de curry te waterig? Laat dan zonder deksel 5 minuten stoven.

Serveren
4
  • Schep de vis terug in de curry, verwarm kort en verdeel de curry over de borden.
  • Knijp een partje limoensap over het gerecht en serveer het andere partje aan tafel.
  • Garneer met het Thais basilicum en serveer.

Tip: De koolvis is rijk aan jodium – belangrijk voor de schildklier, stofwisseling en de groei van kinderen. Eet je weinig brood (met bakkerszout)? Zorg dan dat je voldoende vis en zuivel eet om toch genoeg jodium binnen te krijgen.