HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMilde Viscurry
topBanner
Milde viscurry

Milde viscurry

met volkoren noedels en broccoli

Lees meer

Koolvis is rijk aan jodium, wat goed is voor je schildklier, stofwisseling en de groei van kinderen. Genoeg vis eten is dus de boodschap!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustLekker snel
Allergenen:VisGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Wortel

400 gram

Broccoli

1 zakje(s)

Gele currykruiden

2 stuk(s)

Koolvis

(BevatVis)

150 ml

Kokosmelk

10 ml

Vissaus

(BevatVis)

100 gram

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen)

½ stuk(s)

Limoen

10 gram

Thais basilicum

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 tl

Suiker

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2571 kJ
Energie (kcal)614 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels11 g
Eiwitten33 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Keukenpapier
Grote hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid een bouillon van per persoon: 225 ml water en 1/4 bouillonblokje. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het Thaise basilicum grof en bewaar apart. Snijd de bloem van de broccoli in zeer kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Snijd de wortel in dunne halve plakken.

2

Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook en de currykruiden toe. Bak 2 – 3 minuten. Dep ondertussen de koolvis droog met keukenpapier en snijd in gelijke stukken van circa 2 cm. Breng de koolvis op smaak met peper en zout. Schuif de kruiden naar één kant van de pan en leg de koolvisstukjes aan de andere kant van de hapjespan. Bak 2 minuten per kant. Schep de koolvis uit de pan en bewaar apart.

3

Voeg de bouillon, kokosmelk, vissaus, suiker, wortel en broccoli toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, 5 minuten stoven. De broccoli hoeft nog niet gaar te zijn. Weeg de noedels af. Haal het deksel van de pan en voeg de noedels toe. Kook 3 – 4 minuten zonder deksel. Roer los met een spatel en voeg eventueel extra water of bouillon toe als de curry te snel droogkookt. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de limoen in partjes.

4

Schep de vis terug in de curry, verwarm kort en verdeel de curry over de borden. Knijp het sap van 1 limoenpartje over het gerecht en serveer het andere partje aan tafel. Garneer met het Thaise basilicum en serveer.