Skip to main content
Kipfilet met kruidige stoof à la tajine
Kipfilet met kruidige stoof à la tajine

Kipfilet met kruidige stoof à la tajine

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix

Speciaal ingrediënt in je box! Deze filet komt van de Oranjehoen kip. Die eet lokaal kringloopvoer en heeft een 22% lagere CO2-uitstoot dan de 1 ster Beter Leven kip.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Amandelnoten
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

200 gram

Aardappelen

1.5 stuk(s)

Wortel

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

1 stuk(s)

Tomaat

Tomatenpuree

20 gram

Abrikozenstukjes

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad, Soja)

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Amandelnoten, Noten Kan bevatten: Selderij, Pinda's, Noten, Sesamzaad, Soja, Gluten, Ei, Gerst, Kamut, Khorasan (tarwe), Mosterd, Haver, Lupine, Spelt, Rogge, Tarwe, Zwaveldioxide en sulfiet)

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

1 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

¼ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2497 kJ
Energie (kcal)597 kcal
Vetten16.4 g
waarvan verzadigd4.2 g
Koolhydraten82.1 g
waarvan suikers37.8 g
Vezels14.8 g
Eiwitten31.7 g
Zout1.8 g
Potassium1556.2 mg
Calcium105.7 mg
Iron1.3 mg

Benodigdheden

Grote hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui. Schil de aardappelen en de wortel.
  • Snijd de aardappelen in grove stukken en snijd de wortel in blokjes van 1 cm.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de ui met een snuif zout 1 minuut.
Groenten koken
2
  • Voeg de aardappelen, de wortel en de Midden-Oosterse kruidenmix toe en bak nog 1 minuut.
  • Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
  • Dek de pan af en kook 25 minuten. Roer regelmatig door.
Stoof maken
3
  • Hak ondertussen de verse peterselie grof. Snijd de tomaat in partjes.
  • Haal het deksel van de pan en roer de tomatenpuree door de groentestoof. Laat het geheel zonder deksel nog 4 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de abrikozenstukjes, de tomaat en de honing toe. Kook nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Kipfilet bakken
4
  • Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Breng de kipfilet op smaak met peper en zout. Bak de kipfilet 2 minuten per kant.
  • Verlaag het vuur en bak de kipfilet nog 4 minuten per kant, of tot de kipfilet gaar is.
  • Haal uit de pan en bewaar apart.
Amandelschaafsel bakken
5
  • Verhit in dezelfde pan een klein klontje boter op middelhoog vuur. Bak het amandelschaafsel in 2 minuten goudbruin. 
  • Leg de kipfilet bij het amandelschaafsel in de pan en bak nog 1 minuut.
Serveren
6
  • Serveer de groentestoof over de borden en leg de kipfilet erbovenop.
  • Garneer met de peterselie en het amandelschaafsel.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders