Marokkaanse stoof met witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marokkaanse stoof met witte kaas

Marokkaanse stoof met witte kaas

met dadelstukjes, courgette en Afrikaanse kruiden

De dadel wordt beschouwd als een van de oudste vruchten die door de mensheid wordt gekweekt. Er is zelfs bewijs dat dadels al in 7000 v. Chr. werden gekweekt voor voedsel!

:
Veggie
:
Melk (inclusief lactose)

25 minuten
25 minuten

100 gram

Witte kaas

()

200 gram

Aardappelen

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

½ stuk(s)

Citroen

20 gram

Dadelstukjes

()

5 gram

Verse bladpeterselie

()

200 gram

Italiaanse groentemix

()

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Extra vierge olijfolie

75 ml

Water

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Energie (kJ)3252 kJ
Energie (kcal)777 kcal
Vetten42.6 g
waarvan verzadigd20.2 g
Koolhydraten71.2 g
waarvan suikers23.8 g
Vezels17.4 g
Eiwitten26.9 g
Zout3.7 g

Pan met deksel
Hapjespan

Voorbereiden
1
  • Breng water met een flinke snuif zout aan de kook in een ruime pot met deksel. Was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen 12 - 15 minuten, of tot ze gaar zijn. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Verhit de olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de groentemix met de mix van verse knoflook, gember en rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) 3 - 4 minuten. 
  • Voeg de dadelstukjes toe en bak nog 1 - 2 minuten.
Stoven
2
  • Voeg de Afrikaanse kruiden en 1/4 bouillonblokje per persoon toe en schep goed om. Voeg 75 ml water per persoon toe.
  • Laat het geheel, afgedekt, 8 - 10 minuten sudderen op middelmatig vuur.
  • Maak vervolgens wat plaats onderin de pan. Leg de witte kaas op de bodem van de pan en breng op smaak met peper en zout. Verhit nog 1 - 2 minuten met de groenten. 
Afmaken
3
  • Snijd ondertussen de peterselie fijn.
  • Snijd de citroen in kwarten.
  • Knijp naar smaak citroenpartjes uit boven de groentestoof en laat nog 2 - 3 minuten verder koken zonder deksel op middelhoog vuur.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Serveren
4
  • Voeg 2/3 van de peterselie en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon toe aan de pan met aardappelen. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
  • Verdeel de aardappelen over diepe borden en schep de groentestoof erbij.
  • Garneer met de overige peterselie en de eventuele overige citroenpartjes.