Mezzelune van geitenkaas en citroen met spek uit de oven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mezzelune van geitenkaas en citroen met spek uit de oven

Mezzelune van geitenkaas en citroen met spek uit de oven

Avec des mini-tomates Roma et du basilic frais

De mezzelune in dit gerecht is gevuld met geitenkaas en citroen. Dit is een goede combinatie met de verse basilicum en mini-roma trostomaten. Samen zorgen deze producten voor een zoete smaak, die erg goed combineert met knapperige ontbijtspekkrullen.

Labels:
Eet mij eerst
Familie
Allergenen:
Selderij
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Sulfiet
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

125 stuk(s)

Mini-romatomaten

4 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

25 gram

Ontbijtspek

125 gram

Mezzelune van geitenkaas en citroen

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose), Sulfiet, Gluten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2335 kJ
Energie (kcal)558 kcal
Vetten29 g
waarvan verzadigd8.9 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers12.2 g
Vezels6 g
Eiwitten24 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Hapjespan
Wok

Instructies

Water koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de mezzelune.

Groente snijden
2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Snijd de courgette in halve plakken en de mini-roma trostomaten in kwarten. Scheur de basilicum klein.

In de oven
3

Verdeel het ontbijtspek over een bakplaat met bakpapier en bak het ontbijtspek 10 - 12 minuten in de oven, of totdat het ontbijtspek krokant is. Let op, het kan snel gaan!

Bakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de knoflook en courgette 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de mini-romatrostomaten toe aan de groenten in de wok of hapjespan en bak 4 minuten op middelhoog vuur.

Op smaak brengen
5

Kook de mezzelune, afgedekt, 2 - 3 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, voeg toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. (zie tip!)

Serveren
6

Verdeel de mezzelune gevuld met geitenkaas en citroen over de borden. Garneer met de basilicum en het ontbijtspek en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.