HelloFresh
topBanner
Mac & cheese met pompoen

Mac & cheese met pompoen

met spinazie, tijm en pompoenpitten

Lees meer

Mac & cheese staat niet bekend om zijn grote hoeveelheid groente - daar brengt deze variant verandering in met wel 250 gram per portie!

Labels:Veggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

180 g

Rigatoni

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Ui

1 stuks

Knoflookteen

2 tl

Paprikapoeder

300 g

Pompoenblokjes

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 tl

Gedroogde tijm

150 g

Spinazie

(BevatSellerie, Kan sporen van allergenen bevatten)

75 g

Geraspte oude kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

20 g

Pompoenpitten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

150 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))
Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3215 kJ
Energie (kcal)769 kcal
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels7 g
Eiwitten37 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Staafmixer
Hoge kom
Ovenschaal
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon. Kook ruim water in een pan met deksel voor de rigatoni en kook de rigatoni, afgedekt, 13 – 15 minuten. Giet daarna af maar bewaar wat van het kookvocht. Laat zonder deksel uitstomen. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui, de knoflook en het paprikapoeder 2 – 3 minuten. Voeg de pompoenblokjes en de gedroogde tijm toe en roerbak 4 – 6 minuten. Blus af met de bouillon en kook, afgedekt, 8 – 11 minuten, of tot de pompoen zacht is.

3

Haal de pompoen van het vuur en schep over in een hoge kom. Voeg een scheutje melktoe en pureer met een staafmixer. Voeg een extra scheutje melk of wat kookvocht toe wanneer de saus te dik is. Schenk de saus vervolgens weer terug in de pan.

4

Voeg de spinazie, 3/4 van de cheddar, 3/4 van de oude kaas en de rigatoni toe aan de pompoensaus en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout en verhit het geheel nog 1 minuut.

5

Schep alles in een ovenschaal en bestrooi met de overige kaas. Bak de pastaschotel 10 – 15 minuten in de oven, of tot de bovenkant mooi bruin is. Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

6

Verdeel de mac & cheese over de borden. Garneer met de pompoenpitten.