Luxe Thaise curry met garnalen en kippendij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Luxe Thaise curry met garnalen en kippendij

Luxe Thaise curry met garnalen en kippendij

met sojabonen, wortel en paprika

Kippendij is een geliefd stukje van de kip. Het vlees is donkerder en iets vetter dan de filet, waardoor het lekker mals en extra vol van smaak is.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Lente-ui

1 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Kippendijfilet

120 gram

Garnalen

75 gram

Jasmijnrijst

½ zakje(s)

Gele currykruiden

90 ml

Kokosmelk

25 gram

Sojabonen

¼ stuk(s)

Rode peper

¼ stuk(s)

Limoen

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1 tl

Bloem

naar smaak

Peper en zout

0.12 stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

1 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)809 kcal
Energie (kJ)3385 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers11 g
Vezels8.6 g
Eiwitten38 g
Zout5 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar een deel van het groene gedeelte apart. Rasp de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de wortel in dunne halve plakken. Snijd de kippendijfilet in kleine stukken van 1 - 2 cm.

Rijst koken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de garnalen, de kippendij en de knoflook 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout en haal uit de pan. Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten bakken
3

Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde hapjespan van de garnalen op middelhoog vuur. Fruit de gember en het witte gedeelte van de bosui 1 - 2 minuten. Voeg de currykruiden, de paprikareepjes, de wortelschijfjes, de kokosmelk en 1 tl bloem per persoon toe en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de hapjespan (zie Tip).

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat dan eventueel het bouillonblokje achterwege.

Saus laten sudderen
4

Laat het geheel, afgedekt, 6 - 8 minuten op laag vuur koken. Voeg in de laatste 2 minuten 2 el water per persoon, de sojabonen, de garnalen en de kippendij toe. Snijd het steeltje van de rode peper (s). Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Snijd de limoen in parten.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Op smaak brengen
5

Breng de curry verder op smaak met per persoon: het sap van 1 limoenpartje en 1 tl vissaus (zie Tip). Verhit het geheel nog 1 minuut. Proef de curry en voeg eventueel de rode peper, vissaus, extra limoensap, peper en/of zout toe.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de vissaus dan achterwege en voeg eventueel na het serveren naar smaak een beetje toe.

Serveren
6

Verdeel de rijst over kleine kommetjes en keer de kommetjes rijst om op een bord. Verdeel de curry met de garnalen, de kippendij en de groenten eromheen. Garneer met de rode peper, het groene gedeelte van de bosui en 1 limoenpartje per persoon.