Skip to main content
Luxe pokébowl met tonijn en garnalen
Luxe pokébowl met tonijn en garnalen

Luxe pokébowl met tonijn en garnalen

met avocado, zeewier en ponzu-mayo

4.5
(98)

Pokébowls komen oorspronkelijk uit Hawaï en zijn geïnspireerd op de traditionele poké - gekruide rauwe vis. Tegenwoordig bestaan er recepten met eindeloze combinaties van eiwitten, groenten en dressings!

Allergenen:
Gluten
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Zwaveldioxide en sulfiet
Schaaldieren
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Sushirijst

½ bosje(s)

Radijs

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Avocado

50 gram

Zeewiersalade

(Bevat: Gluten, Tarwe, Sesamzaad, Soja)

1 zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Noten, Pinda's)

½ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad)

½ zakje(s)

Furikake

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

10 gram

Ponzu

(Bevat: Tarwe, Soja, Zwaveldioxide en sulfiet)

40 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

45 gram

Maïs in blik

1 stuk(s)

Tonijnsteak

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

175 ml

Water

1 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

1 el

[Plantaardige] mayonaise

Voedingswaarden

Energie (kJ)4017 kJ
Energie (kcal)960 kcal
Vetten46.9 g
waarvan verzadigd6.2 g
Koolhydraten83.9 g
waarvan suikers19.3 g
Vezels6.7 g
Eiwitten46.7 g
Zout3.2 g
Potassium225 mg
Calcium7.5 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Zeef
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een pot met deksel.
  • Voeg de sushirijst toe en zet het vuur laag. Laat 12 - 15 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Zet het vuur daarna uit en laat afgedekt staan tot serveren.
  • Meng ondertussen in een kom de wittewijnazijn en de suiker.
  • Halveer de komkommer in de lengte en snijd in dunne halve maantjes. Voeg toe aan de kom en laat marineren. Bewaar apart tot serveren.
Groenten snijden
2
  • Snijd de radijs in kwarten.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
  • Voeg de tonijn, beide soorten sesamzaad en 1/4 van de ponzu toe aan een kom en meng goed.
Vis bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op hoog vuur. Voeg de garnalen toe en bak in 1 - 2 minuten gaar. Haal uit de pan en bewaar tot serveren.
  • Snijd de tonijn in blokjes. Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur en bak de tonijnblokjes 1 - 3 minuten (zie Tip). Haal uit de pan en bewaar tot serveren.
  • Laat de mais uitlekken in een vergiet.

Tip: Tonijn is smaakvoller en malser als hij nog wat rauw is. Wil je de tonijn liever wat minder rauw? Bak dan nog 1 - 2 minuten langer.

Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de overige ponzu. 
  • Giet het zoetzure vocht van de komkommer bij de gekookte sushirijst en meng goed. Verdeel de rijst over kommen.
  • Verdeel de komkommer, radijs, zeewiersalade, avocado, mais, tonijnblokjes en garnalen over de rijst.
  • Garneer met de ponzumayonaise en furikake.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders