Skip to main content
Linzenschotel met kaas

Linzenschotel met kaas

met salade van veldsla en pompoenpitten

4.4
(661)

De onderkant van prei smaakt het lekkerste! Haal het kontje eraf en snijd de rest in ringen. Haal de buitenste bladeren en het bovenste stukje eraf. Dit is namelijk een stuk taaier en bevat niet veel smaak.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Soja
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Kan sporen van allergenen bevatten
Pinda's
Noten
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
Oventijd
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

100 gram

Aardappelschijfjes

½ pak(ken)

Linzen

(Bevat: Gluten, Kan sporen van allergenen bevatten)

½ stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Wortel

¼

Tomatenpuree

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)

75 gram

Culinaire room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 tl

Belgische kruidenmix voor gehakt

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

30 gram

Veldsla

10 gram

Pompoenpitten

(Bevat: Pinda's, Noten, Sesamzaad, Kan sporen van allergenen bevatten)

½ stuk(s)

Pruimtomaat

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

1 tl

Suiker

Energie (kJ)3222 kJ
Energie (kcal)770 kcal
Vetten43.7 g
waarvan verzadigd16.8 g
Koolhydraten63.7 g
waarvan suikers26.6 g
Vezels15.8 g
Eiwitten24.9 g
Zout4 g
Potassium281.7 mg
Calcium35.7 mg
Iron0.8 mg
Zeef
Bakplaat met bakpapier
Grote wok of hapjespan met deksel
Kom
Ovenschaal
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg de aardappelschijfjes op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 8 - 10 minuten in de oven. De aardappelen moeten nog niet helemaal gaar zijn, ze gaan later nog in de oven. 
  • Laat de linzen uitlekken in een vergiet en spoel af.
  • Halveer de wortel en snijd in dunne halve maantjes.
Groenten bereiden
2
  • Snijd de prei in dunne halve ringen.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Stoof de prei en wortel, afgedekt, 4 - 6 minuten.
  • Voeg de linzen, tomatenpuree en de helft van Belgische kruidenmix (let op: dit ingrediënt kan snel overheersend worden! Gebruik naar smaak) toe en stoof 3 - 5 minuten verder.
Saus maken
3
  • Blus af met de sojasaus en roer de mosterd en suiker erdoor (zie Tip).
  • Meng in een kom de room met de overige Belgische kruidenmix en breng op smaak met peper. 

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de sojasaus. Voeg eventueel later meer toe naar smaak.

Ovenschotel samenstellen
4
  • Giet het linzenmengsel in een ovenschaal. Verdeel de aardappelschijfjes erover. Schenk het roommengsel eroverheen en bak 20 minuten in de oven.
  • Strooi in de laatste 5 minuten de geraspte kaas over de ovenschotel en laat smelten.
Pompoenpitten roosteren
5
  • Verhit een pan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.
  • Snijd de tomaat in partjes.
  • Meng in een saladekom de honing met de wittewijnazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de sla en tomaat met de dressing en garneer met de pompoenpitten.
Serveren
6
  • Haal de ovenschotel uit de oven en laat een beetje afkoelen.
  • Serveer met de salade ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders