Linguine met zelfgemaakte spinaziepesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linguine met zelfgemaakte spinaziepesto

Linguine met zelfgemaakte spinaziepesto

met geroosterde cherrytomaatjes en Italiaanse kaas

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Cashewnoten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Rode kerstomaten

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Vers basilicum

¼ stuk(s)

Citroen

75 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

90 gram

Linguine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

¾ el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)707 kcal
Energie (kJ)2959 kJ
Vetten39 g
waarvan verzadigd5.8 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers4.7 g
Vezels5.4 g
Eiwitten15.7 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Ovenschaal
Koekenpan
Kom
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de linguine. Halveer de rode cherrytomaten, pers de knoflook of snijd fijn, haal de blaadjes van de basilicum en pers de citroen uit.

Cherrytomaten roosteren
2

Leg de rode cherrytomaten in een ovenschaal. Besprenkel met 3/4 el olijfolie per persoon en 1 el zwarte balsamicoazijn. Breng goed op smaak met peper en zout en rooster 12 - 15 minuten in de oven.  

Spinazie en cashewnoten bakken
3

Verwarm een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spinazie 3 - 4 minuten, of totdat de spinazie helemaal geslonken is. Verwarm ondertussen een andere koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de cashewnoten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Linguine koken
4

Kook de linguine, afgedekt, 12 - 14 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.

Spinaziepesto maken
5

Meng ondertussen in een hoge kom de gebakken spinazie, de knoflook, de basilicum, 3/4 van de geraspte Italiaanse kaas en de cashewnoten. Voeg per persoon 1 el citroensap, 2 el extra vierge olijfolie en 1 el kookvocht toe en pureer met een staafmixer tot een gladde pesto. Proef en breng goed op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de linguine over de borden en schep de spinaziepesto erop. Verdeel de cherrytomaten erover en besprenkel met het overgebleven vocht van de cherrytomaten. Garneer met de overige geraspte Italiaanse kaas. 

Tip: LE SAVIEZ-VOUS ? Ce plat contient 250 g de légumes, est pauvre en sel et riche en vitamine C et calcium - grâce aux légumes.